Εφόδια για τη μάχη κατά του κορωνοϊού ζητούν οι εργαζόμενοι του ΑΧΕΠΑ, οι οποίοι επισημαίνουν ότι βρίσκονται αντιμέτωποι με ελλείψεις χειρουργικών μασκών, στολών και αντισηπτικών.


Το Σωματείο Εργαζομένων στο ΑΧΕΠΑ σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «Οικονομία στα υλικά σημαίνει οικονομία στη ζωή μας και στις ανάγκες μας. Είναι γνωστό ότι το 10% των κρουσμάτων είναι υγειονομικοί. Το Υπουργείο Υγείας πότε θα πάρει μέτρα προφύλαξής μας; Δεν είμαστε ήρωες, είμαστε εργαζόμενοι και θέλουμε τα αυτονόητα». 

Σε μια προσπάθεια να αναδειχτεί το πρόβλημα, το Σωματείο ουσιαστικά καταγγέλλει ότι οι πρώτες άδειες σε προσωπικό που ανήκει σε ευπαθείς ομάδες δόθηκαν μόλις σήμερα μετά από παρέμβαση των μελών του. Ζητά, δε, να ενταχθούν στις άδειες αυτές υπάλληλοι που είναι υπό αγωγή και ανοσοκατασταλμένοι. 

«Δεν είμαστε αναλώσιμοι, δεν είμαστε για μία ημέρα. Συνεχίζουμε δυνατά κάνοντας πάντα αυτό που πρέπει. Απαιτούμε όμως και από το κράτος να μας δώσει τα όπλα, τα μέσα που χρειαζόμαστε. Τα μπράβο δεν μας προστατεύουν», καταλήγουν.