Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Νότης Τσίντογλου, άφησε σήμερα (24/3) την τελευταία του πνοή.Η κηδεία του θα γίνει σήμερα σε κλειστό οικογενειακό κύκλο λόγω των μέτρων κατά του κορωνοϊου.
Πρόκειται για έναν σπουδαίο παίκτη που φόρεσε και τίμησε τη φανέλα με τον Διικέφαλο από το 1947 ως το 1960. Αγωνιζόταν στη δεξιά πλευρά της μεσαίας γραμμής, είχε άριστη τεχνική κατάρτιση, εξαιρετική σέντρα και διακρινόταν για το φινετσάτο παιχνίδι του.

Ο Τσίντογλου ήταν βασικό μέλος του Δικεφάλου της χρυσής εποχής (1953-1957) και μαζί με τους Κουϊρουκίδη, Γιεντζή, Παπαδάκη, Καραφουλίδη, Χασιώτη, Πρόγιο και άλλους, δημιούργησαν την πρώτη πολύ μεγάλη ομάδα του ΠΑΟΚ που κέρδισε τον σεβασμό όλων.

Ευτύχησε να δει τον ΠΑΟΚ επί των ημερών του να παίρνει επί σειρά ετών το πρωτάθλημα Θεσσαλονίκης και άλλες δύο να παίζει στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας (ο ίδιος αγωνίστηκε στον δεύτερο με τον Παναθηναϊκό στην ουδέτερη … Λεωφόρο!).

Ήταν παρών στο πρώτο παιχνίδι που έγινε στην Τούμπα (φιλικό την ημέρα των εγκανίων) στις 6/9/1959 με αντίπαλο την ΑΕΚ, στο οποίο ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 1-0 και είχε διάρκεια 70 λεπτά (2 ημίχρονα των 35′), καθώς είχε αρχίσει να νυχτώνει και δεν είχαν μπει ακόμη οι προβολείς…

Ήταν το πειραχτήρι της ομάδας, καθώς δεν άφηνε κανέναν ήσυχο. Σε μια από τις ελάχιστες συνεντεύξεις του ο Νότης Τσίντογλου, είχε εκμυστηρευθεί για το χτίσμο της Τούμπας: “Οι περισσότεροι παράγοντες του ΠΑΟΚ, υποστήριζαν πολιτικά τη Δημοκρατική Ένωση, που αποτελούνταν από τα κόμματα του Κέντρου και την ΕΔΑ. Όταν έγινε γνωστό ότι σε περίπτωση που εκλεγεί ο γνωστός φίλαθλος του ΠΑΟΚ, Γεώργιος Θέμελης με την ΕΡΕ θα οριστεί υφυπουργός Εθνικής Άμυνας και θα δώσει την έκταση για την κατασκευή του γηπέδου, άπαντες ξεκίνησαν έναν προεκλογικό αγώνα υπέρ της ΕΡΕ και του Θέμελη”.

Κι αν οι παλιότεροι τον γνώριζαν μέσα από τα αγωνιστικά του χαρίσματα στο γήπεδο, πολλοί νεότεροι τον έμαθαν στις συγκινητικές του περιγραφές σε ιστορίες από το παρελθόν στο ντοκιμαντέρ για τη συμπλήρωση 90 χρόνων από την ίδρυση του ΠΑΟΚ, “Νοσταλγώντας το μέλλον” του Νίκου Τριανταφυλλίδη.