Επιβεβαιώθηκαν άλλα 31 νέα κρούσματα στη χώρα, σύμφωνα με τον καθηγητή λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόρδα, εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας.


Όπως ανακοίνωσε πριν λίγο, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στην Ελλάδα ανέρχεται στα 418.

Πρόσθεσε ότι τα 64 από τα κρούσματα είναι είναι απροσδιόριστης πηγής.

Από τους ασθενείς οι 79 νοσηλεύνται –εκ των οποίων οι 13 διασωληνωμένοι- και ο  μέσος όρος ηλικίας τους είναι τα 70 έτη

Ελέγχθηκαν, ήδη, πάνω από 6.000 άτομα ενώ 14 πήραν εξιτήριο.

Ο κ. Τσιόρδας εκτίμησε ότι, σταδιακά, δε θα ανακοινώνονται όλα τα κρούσματα, αλλά μόνον τα σοβαρα –από όλες τις χώρες.

Αναφέρθηκε και στα κρούσματα που ανιχνεύθηκαν σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, υπογραμμίζοντας ότι ο αποκλεισμός κάποιων που νόσησαν και πέρασαν τον “κύκλο” της ασθένειας, είναι χειρότερο μέτρο.

Υπογράμμισε πως “υπάρχουν κάποια ενθαρρυντικά δεδομένα”, αναφερόμενος σε φάρμακο που δοκιμάζεται στην Κίνα.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ενημέρωσε ότι από αύριο απαγορεύονται οι δημόσιες συναθροίσεις άνω των 10 ατόμων, αποθαρρύνονται οι ψυχαγωγικές συναθροίσεις επίσης άνω των 10 ατόμων, συνέστησε να παραμένουν οι πολίτες στην κατοικία τους και να περιοριστεί η κυκλοφορία στο ελάχιστο, για την εξυπηρέτηση ζωτικών –και μόνον- αναγκών, όπως η μετάβαση στην εργασία, σε τράπεζα, σε κατάστημα τροφίμων, σε πρατήριο υγρών καυσίμων, η κίνηση με κατοικίδιο ζώο και όσων κινούνται για λόγους υγείας.

Επίσης, πρότεινε στις επιχειρήσεις την τηλεργασία, ενώ έκανε ειδική σύσταση στα call centers.

Ευχαρίστησε τους εργαζόμενους των σούπερ μάρκετ, στα βενζινάδικα, στα ντελίβερι, στα γκισέ των τραπεζών, τους καθαριστές και καθαρίστριες και στα καταστήματα παροχής υπηρεσιών. “Ευγνωμονούμε όλους αυτούς που θα ΄πρεπε να ΄ναι στο σπίτι τους και δεν μπόρούν”, τόνισε.


blogger Tags: