Με γοργό ρυθμό εντάσσονται ολοένα και περισσότερα οχήματα των ΚΤΕΛ σε γραμμές του ΟΑΣΘ και έτσι αύριο, άλλες πέντε γραμμές θα εξυπηρετούνται από εννέα οχήματα του ΚΤΕΛ Σερρών και δύο της Χαλκιδικής (11 στο σύνολο).

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του Οργανισμού Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης (ΟΣΕΘ), από αύριο τα 11 λεωφορεία των ΚΤΕΛ Σερρών και Χαλκιδικής θα πραγματοποιούν 265 δρομολόγια ημερησίως στις εξής πέντε γραμμές του ΟΑΣΘ: 76 Α.Σ. ΙΚΕΑ- Αγγελοχώρι, 77 Ν. Μηχανιώνα (Κερασιά)- Επανομή και 79 Α.Σ. ΙΚΕΑ- Αεροδρόμιο «Μακεδονία) και 87 Θεσσαλονίκη- Βασιλικά και 88 Θεσσαλονίκη- Μεσημέρι.

Στις 23/3 θα προστεθούν άλλα έξι λεωφορεία του ΚΤΕΛ Σερρών στις υπόλοιπες τρεις γραμμές της ανατολικής Θεσσαλονίκης: Νο 67 ΑΣ ΙΚΕΑ- Τριάδι, Νο 60- Οικισμός Μακεδονία και Νο 61 Χορτιάτης- διασταύρωση Χορτιάτη. Μάλιστα, με σημερινή ανακοίνωσή του, ο ΟΑΣΘ ανακοίνωσε την προσωρινή διακοπή του συγκοινωνιακού του έργου στις προαναφερόμενες τρεις γραμμές.

«Αν και οι έκτακτες περιστάσεις της επικίνδυνης έξαρσης του κορονοϊού έχουν δικαιολογημένα καθηλώσει τους πολίτες στα σπίτια, οι γραμμές μας θα λειτουργούν με πλήρη δρομολόγια ακριβώς για να μάθει και ο τελευταίος μετακινούμενος ότι η ανάταξη της συγκοινωνίας της Θεσσαλονίκης έχει αρχίσει να λαμβάνει "σάρκα και οστά" και σε αυτήν θα επιμείνουμε», επισημαίνει ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕΘ Γιάννης Τόσκας.

Χρήσιμες πληροφορίες για τα δρομολόγια που θα εκτελεί το ΚΤΕΛ Σερρών δίνονται από το τηλ. 2316 020774. Πληροφορίες για τα δρομολόγια των λεωφορειακών γραμμών που εκτελεί το ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης δίνονται από το τηλ. 2310 531678, ενώ τα υπόλοιπα ΚΤΕΛ πρόκειται σύντομα να λειτουργήσουν τα δικά τους τηλεφωνικά κέντρα.