Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει την πολιτική κωμωδία  των Ιγνάθιο δελ Μοράλ και Ερνέστο Καμπαγιέρο «Ο τραπεζίτης κερδίζει πάντα δυο φορές», σε μετάφραση Μαρίας Χατζηεμμανουήλ και σκηνοθεσία Δημήτρη Σακατζή. 

Η παράσταση θα κάνει πρεμιέρα το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2020 (Παγκόσμια Πρώτη), στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη», με τη συνεργασία του Δήμου Καλαμαριάς και στη συνέχεια θα παρουσιαστεί σε Δημοτικά Θέατρα της Θεσσαλονίκης, με τη συνεργασία των Δήμων.


Την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου, ο συγγραφέας του έργου Ιγνάθιο δελ Μοράλ θα παρακολουθήσει την παράσταση «Ο τραπεζίτης κερδίζει πάντα δυο φορές» και στη συνέχεια, θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συζήτηση με το κοινό, παρουσία του σκηνοθέτη και της μεταφράστριας, Μαρίας Χατζηεμμανουήλ.

 Η συζήτηση αυτή εντάσσεται στο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων του ΚΘΒΕ με τίτλο «ΜεΤαΘεατρικά» που ξεκινούν την φετινή σεζόν. Θα ακολουθήσουν παρόμοιες εκδηλώσεις και για τα υπόλοιπα έργα του ρεπερτορίου, οι οποίες θα πραγματοποιούνται κάθε φορά στο χώρο της παράστασης, με καλεσμένους συντελεστές της εκάστοτε παραγωγής αλλά και θεωρητικούς του θεάτρου