Εννέα περιπτώσεις κλοπών οικιών και πινακίδων κυκλοφορίας σε περιοχές της Πιερίας και της Θεσσαλονίκης εξιχνιάστηκαν μετά από έρευνες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης.

Στην υπόθεση ενέχονται 3 άτομα, εκ των οποίων και ένας ημεδαπός 48 ετών, που συνελήφθη για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 48χρονος μαζί με δύο συνεργούς του, κατά το χρονικό διάστημα από 4 Σεπτεμβρίου έως 10 Δεκεμβρίου του έτους 2019, διέπραξαν 7 διαρρήξεις σε κατοικίες και 2 κλοπές κρατικών πινακίδων κυκλοφορίας Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων, σε διάφορες περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Πιερίας και Θεσσαλονίκης.
Όπως διαπιστώθηκε σχετικά, αφαίρεσαν διάφορα κοσμήματα, χρυσαφικά και χρηματικά ποσά, η συνολική λεία των οποίων ξεπερνά τις 3.000 ευρώ.


Κατόπιν επισταμένων αναζητήσεων των αστυνομικών, εντοπίστηκε ο προαναφερόμενος χθες να επιβαίνει ως οδηγός σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στη Θεσσαλονίκη και ακολούθως σε έρευνα της οικίας του βρέθηκε και κατασχέθηκε, μεταξύ άλλων, ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους 2 γραμμαρίων.
Επιπλέον, κατασχέθηκε το ανωτέρω όχημα που οδηγούσε ο 48χρονος, ως μέσο διάπραξης των κλοπών.
Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται, προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.


Ο συλληφθείς με την δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.