O Δήμος Θεσσαλονίκης, ενόψει των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, διοργανώνει τις παρακάτω δράσεις – εκδηλώσεις προκειμένου να προσφέρει χαρά και ανακούφιση στους δημότες του, ώστε να συμβάλλει στη δημιουργία εορταστικού κλίματος με πνεύμα αλληλεγγύης:
Διανομή τροφίμων:
Την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019 από τις 13.00 έως τις 15.00, θα πραγματοποιηθεί διανομή τροφίμων που προέρχονται από δωρεές φορέων και επιχειρήσεων εστίασης οι οποίες ανταποκρίθηκαν θετικά στο κάλεσμα του Δήμου Θεσσαλονίκης να στηρίξει τις προσπάθειές του.

Τα πακέτα τροφίμων θα παραδοθούν σε οικονομικά αδύναμες οικογένειες των Κοινοτήτων του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Δημοτικής Ενότητας Τριανδρίας.

Η διανομή για τους κατοίκους της 1ης,3ης, 4ης,5ης Δημοτικής Κοινότητας και της Δημοτικής Ενότητας Τριανδρίας θα πραγματοποιηθεί από την έδρα των κατά τόπων Δημοτικών Κοινοτήτων και για τους κατοίκους της 2ης Δημοτικής Κοινότητας από το χώρο της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας επί της οδού Μοναστηρίου 53-55.

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση σε ωφελούμενους κοινωνικών δομών – προγραμμάτων:

Την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019 στο Περίπτερο 12 της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης στις 17.30, το πρόγραμμα REACT που υλοποιεί ο Δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του O.H.E για τους πρόσφυγες, διοργανώνει εορταστική εκδήλωση.

Μια υπέροχη γιορτή περιμένει όλους τους ωφελούμενους του προγράμματος, όπου θα περιλαμβάνει και face painting, εργαστήρια παιχνιδιών, μουσική και πολλά δώρα για τους μικρούς μας φίλους.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχει το Ειδικό Ψυχαγωγικό Κέντρο ΑΜΕΑ του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Χριστουγεννιάτικη Συναυλία Αγάπης:

Το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2019, στην αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ στις 20.00, θα πραγματοποιηθεί «ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΓΑΠΗΣ», σε συνεργασία με το Ωδείο Βορείου Ελλάδος και με την «Πολιτεία Πολιτισμού».

Η είσοδος της συναυλίας είναι ελεύθερη και το Κοινό θα προσφέρει αντί εισιτηρίου, είδη πρώτης ανάγκης για τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες που εξυπηρετούνται από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Χριστουγεννιάτικο γεύμα:

Την Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019, από τις 13.00 έως τις 15.00 στη Φοιτητική Λέσχη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ο Δήμος Θεσσαλονίκης συνδιοργανώνει με το Α.Π.Θ. Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση για τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού της πόλης μας, σε εορταστικό περιβάλλον με παράθεση γεύματος και ψυχαγωγικό-μουσικό πρόγραμμα. Το Χριστουγεννιάτικο γεύμα θα παρατεθεί σε 600 άτομα εξυπηρετούμενα από τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Θεσσαλονίκης με τη στήριξη της κοινοπραξίας CITICI που ως αρωγός του Δήμου καλύπτει το κόστος του catering του Χριστουγεννιάτικου γεύματος.

O Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Θεσσαλονίκης Χάρης Αηδονόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Ευχαριστούμε θερμά όλους αυτούς τους φορείς, επιχειρήσεις, ιδιώτες, υπαλλήλους του Δήμου μας, που με την προσφορά τους στηρίζουν τις ευπαθείς ομάδες των συνανθρώπων μας, ειδικά τις εορταστικές τούτες ημέρες, αποδεικνύοντας έμπρακτα την κοινωνική τους ευαισθησία. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης διαπνέεται από φιλάνθρωπο πνεύμα προς τους αναγκαιούντες συμπολίτες μας κάθε μέρα, και όχι μονάχα συγκυριακά τις ημέρες των Εορτών, στηρίζοντας και εδραιώνοντας δράσεις και σχέσεις που αναδεικνύουν το κοινωνικό πρόσωπο που οφείλει μία πολιτισμένη κοινωνία να υπηρετεί, με κύριο πάντα γνώμονα την ανακούφιση όλων όσων το έχουν ανάγκη. Με την επιθυμία να σας έχουμε πάντα αρωγούς στις προσπάθειές μας, σας εύχομαι Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο το Νέο Έτος!”.