[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Σε αρνητικό έδαφος ο πληθωρισμόςΗ ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας δεν είναι ικανή να δώσει ώθηση στις τιμές καταναλωτή. Τον Οκτώβριο ο εναρμονισμένος πληθωρισμός υποχώρησε σε αρνητικό έδαφος, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή σήμερα, Παρασκευή.

Συγεκριμένα διαμορφώθηκε στο -0,3% τον περασμένο μήνα από 0,2% τον Σεπτέμβριο. Ο εθνικός δείκτης τιμών καταναλωτή οδηγήθηκε ακόμη βαθύτερα σε αρνητικό έδαφος, στο -0,7% από -0,1% ένα μήνα νωρίτερα.
Αξίζει να θυμίσουμε ότι η Ελλάδα βρισκόταν σε αποπληθωρισμό από τον Μάρτιο του 2013, λόγω των δραστικών περικοπών σε μισθούς και συντάξεις και της πολυετούς οικονομικής κρίσης που έπληξε τα οικογενειακά εισοδήματα. Το αρνητικό ρεκόρ κατεγράφη τον Νοέμβριο 2013, με τις τιμές να καταγράφουν πτώση 2,9% σε ετήσια βάση.
Τον Ιούνιο του 2016 είχαμε για πρώτη φορά από την κρίση τον πληθωρισμό σε θετικά επίπεδα.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα σχόλια ελέγχονται πριν από τη δημοσίευση. Απαντάμε σε επώνυμα σχόλια. Διαγράφουμε υβριστικά σχόλια, που μπορεί να προκαλέσουν εισαγγελική παρέμβαση.
Με τη λέξη επαλήθευσης που ζητάμε, προσπαθούμε να αποφύγουμε τα spam και τυχόν ιούς, που θα βλάψουν και το δικό σας υπολογιστή.


ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[Φωτορεπορτάζ][bleft]

ΤΕΧΝΕΣ

[ΤΕΧΝΕΣ][bleft]

VIDEO

[video][bsummary]