Υπερσύγχρονο κέντρο διαλογής, συνολικού εμβαδού 5.270 τετραγωνικών μέτρων, θα δημιουργήσει στον Αερολιμένα Μακεδονία της Θεσσαλονίκης, μέσα στους επόμενους μήνες, η εταιρεία ταχυμεταφορών DHL Express Ελλάδας.

Θα υλοποιήσει επένδυση ύψους 7,2 εκατ. ευρώ -τη μεγαλύτερη που έχει κάνει στη Βόρεια Ελλάδα στα 40 χρόνια παρουσίας της στη χώρα- σε έναν από τους τρεις μεγάλους χώρους, που διαθέτει, ήδη, ο εμπορευματικός σταθμός του «Μακεδονία».
Η δεκαετής σύμβαση συνεργασίας της εταιρείας με την διαχειρίστρια του αεροδρομίου Fraport Greece υπογράφηκε σήμερα σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης από τον διευθύνοντα σύμβουλο της δεύτερης Αλεξάντερ Τσινέλ και τον διευθύνοντα σύμβουλο της DHL Express Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας, Ελευθέριο Σαμαρά.
Το χρονοδιάγραμμα του έργου προβλέπει την παράδοση του κέντρου διαλογής τον Σεπτέμβριο του 2020, εφόσον τον τρέχοντα μήνα πρόκειται να επιλεγεί ο εργολάβος, τον Δεκέμβριο να γίνει η επιλογή των συστημάτων αυτοματισμού, τον Ιανουάριο να ξεκινήσουν οι εργασίες και μετά την εγκατάσταση των συστημάτων οι εργασίες να ολοκληρωθούν τον Αύγουστο.
Οι πλήρως αυτοματοποιημένες εγκαταστάσεις του χώρου λειτουργικών διεργασιών θα περιλαμβάνουν ράμπα φόρτωσης- εκφόρτωσης για 24 αυτοκίνητα και κυλιοδιάδρομους αυτόματης διαλογής για έως και 2.000 αποστολές την ώρα. Θα υπάρχει πλέον χώρος εξυπηρέτησης μεγάλων φορτηγών, γεγονός που θα επιτρέψει τη σύνδεση της Θεσσαλονίκης απ’ ευθείας με το ευρωπαϊκό δίκτυο οδικής μεταφοράς της DHL.
Ο χώρος της κύριας αποθήκης θα καταλαμβάνει 1.700 τετραγωνικά μέτρα, ενώ θα κατασκευαστούν και τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στην πόλη, συνολικής έκτασης 900 τ.μ., όπως και σημείο εξυπηρέτησης του κοινού για παραλαβή και παράδοση δεμάτων. Περί τα 2.700 τ.μ. θα είναι ο περιβάλλων χώρος.