Συνεχίζεται η μάχη του… μπάρμπεκιου που θέλουν να στήσουν τα μέλη  των «Ενωμένων Μακεδόνων» έξω από τη δομή φιλοξενίας προσφύγων στα Διαβατά.

Στο θέμα αναφέρθηκε σήμερα ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) Θεοόδωρος Καράογλου, όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους μετά από σύσκεψη που είχε με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα.
««Θεωρώ ότι ελευθερία και δημοκρατία έχουμε, ο καθένας μπορεί να τρώει ό,τι θέλει, όπου θέλει, δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καράογλου και συνέχισε: «Από εκεί και πέρα καλό θα είναι να αποφεύγονται οι εντάσεις γιατί και οι άνθρωποι, οι οποίοι έχουν έρθει είναι δυστυχισμένοι άνθρωποι οι οποίοι ψάχνουν για ένα καλύτερο μέλλον χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αυτοί θα μας επιβάλουν τον τρόπο ζωής τους, τον πολιτισμό, την παράδοσή τους η οτιδήποτε άλλο».
Στον κ. Καράογλου απάντησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, πρώην υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Κατερίνα Νοτοπούλου, με μακροσκελή ανακοίνωσή της στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης. «Δεν είναι μόνο οι νέοι βουλευτές της ΝΔ που εκφράζουν ρητορική μίσους και ρατσισμού. Είναι και παλιοί... και μάλιστα ο υφυπουργός Εσωτερικών. Μέσα σε δυο φράσεις ο κ. Καράογλου ντροπιάζει το θεσμό του υφυπουργού Μακεδονίας και Θράκης. Η Μακεδονία και η Θράκη είναι τόποι που αγκάλιασαν τη διαφορετικότητα, επέδειξαν αλληλεγγύη στην προσφυγιά. Κύριε Καράογλου, δεν σας επιτρέπουμε με ακροδεξιές κορώνες να ντροπιάζετε τον τόπο», αναφέρει μεταξύ άλλων.
Τη σκυτάλη πήρε εκ νέου ο κ. Καράογλου, που αναφέρει σε ανακοίνωσή του:
«Ενημερώνω την κυρία Νοτοπούλου πως εγώ δεν κάνω πολιτική μέσα από το Facebook». Προσθέτει το σημείο της δήλωσής του με το οποίο καλεί να αποφεύγονται οι εντάσεις και συνεχίζει:
«Αυτό το κομμάτι ξέχασε να το "σχολιάσει", εκτός και αν διαφωνεί με το υπόλοιπο σκέλος της δήλωσής μου, το οποίο εσκεμμένα... παραλείπει».
Και μεταξύ άλλων, ο κ. Καράογλου υποστηρίζει: «Αντιλαμβάνομαι την αγωνία της τώρα που έμεινε πίσω στην εσωκομματική "αρένα" του ΣΥΡΙΖΑ, μιας και τα τελευταία 24ωρα ο συνάδελφός της κ. Γιαννούλης της "κλέβει" την επικοινωνιακή δόξα. Για αυτό προσπαθεί να πλειοδοτήσει επενδύοντας στη μονταζιέρα του ΣΥΡΙΖΑ».