Εξαρθρώθηκε πολυμελής σπείρα διαρρηκτών, που, ξεπερνώντας τα… πλάνα της, λήστεψε τα διόδια στο Κλειδί, στα όρια των νομών Πιερίας και Ημαθίας, ενώ είχε διαπράξει σειρά διαρρήξεων στους περισσότερους νομούς της Βόρειας Ελλάδας.


Ως εγκέφαλος της σπείρας φέρεται 42χρονος ο οποίος, ήδη, κρατείται στις φυλακές ως τη δίκη του. Μαζί του και δύο συνεργοί του, ηλικίας 29 και 24 ετών, οι οποίοι, σε μία από τις κλοπές που διέπραξε η σπείρα, είχαν βοηθήσει τον 42χρονο να διαφύγει.

Η σπείρα, από το Μάιο του 2017 ως τον Ιούλιο του 2019, διέπραξε, συνολικά, εκτός από τη ληστεία στα διόδια, επτά διαρρήξεις επιχειρήσεων, τέσσερις διαρρήξεις δημοσίων υπηρεσιών και κοινωνικών δομών, τέσσερις διαρρήξεις σε σπίτια, τρεις κλοπές οχημάτων κα μία κλοπή πινακίδων κυκλοφορίας, με λεία 35.000 ευρώ, στο ευρύτερο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης καθώς και στους Νομούς Χαλκιδικής, Σερρών, Δράμας, Καβάλας και Πιερίας.



. Για να πηγαινοέρχονται χρησιμοποιούσαν πολυτελές αυτοκίνητο εταιρίας ενοικίασης οχημάτων, το οποίο είχαν υπεξαιρέσει και στο οποίο είχαν τοποθετήσει τις κλεμμένες πινακίδες κυκλοφορίας. Και για να γνωρίζουν τις κινήσεις του… αντιπάλου, διέθεταν δύο πομποδέκτες για να ακούν τις συχνότητες της αστυνομίας.



Σε μία από τις περιπτώσεις διάρρηξης επιχείρησης “σήκωσαν” ολόκληρο το χρηματοκιβώτιο και το έσυραν με ειδικούς ιμάντες!



Στη ληστεία στο Κλειδί, αρχικά διέρρηξαν τον οικίσκο των διοδίων και, στη συνέχεια, απείλησαν με μαχαίρι τον υπάλληλο, για να πάρουν τις εισπράξεις.

Η εξάρθρωση της σπείρας άρχισε μετά τη σύλληψη του επικεφαλής, ο οποίος “κελάηδησε” κι “έδωσε στεγνά” τους συνεργούς του.

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του 42χρονου για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης – συμμορίας, ληστείας, διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής τετελεσμένες και σε απόπειρα και φθοράς ξένης ιδιοκτησίας καθώς επίσης και σε βάρος των άλλων  δύο συλληφθέντων για συνέργεια σε διακεκριμένη περίπτωση κλοπής,

Επίσης, η αστυνομία βρήκε το όχημα που χρησιμοποιούσε η σπείρα (στο Καλοχώρι) και το απέδωσε στην εταιρία της οποίας είναι ιδιοκτησία.


Τις φωτογραφίες έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία