Επίθεση κατά της κυβέρνησης για το θέμα του μετρό εξαπέλυσε ο αρμόδιος τομεάρχης Υποδομών του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βαρεμένος με αφορμή τις δηλώσεις Καραμανλή.

Επιμένοντας στους αριθμούς, υποστήριξε ότι “αν η κυβέρνηση επιμένει να αμφισβητεί το έργο του μετρό Θεσσαλονίκης, αλλά και των ίδιων των αριθμών που το καταδεικνύουν, τότε αυτό που θα καταφέρουν είναι να εκτεθούν στην Έκθεση Θεσσαλονίκης”.
Ρώτησε αν η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι έτοιμη “να ρισκάρει να πάνε στο βρόντο επενδυμένα 5 εκατομμύρια ευρώ με την ενδεχόμενη απόσπαση των αρχαίων ευρημάτων να ανατραπεί ριζικά ο χρονικός σχεδιασμός” για το σταθμό Βενιζέλου. Απέφυγε, πάντως, να απαντήσει αν υπάρχει μελέτη για την ανακατασκευή του σταθμού.
Για τον ΟΑΣΘ επέμεινε στα οικονομικά στοιχεία και ρώτησε αν η επιμονή του υπουργού Μεταφορών στο θέμα της μείωσης των εισπράξεων οφείλεται “σε κάποιο σχέδιο κατάργησης της ελεύθερης μετακίνησης των ανέργων”.
Ρωτά, δε, τον κ. Καραμανλή "γιατί ακυρώθηκε ο διαγωνισμός για την αγορά νέων λεωφορείων και γιατί μπλοκαρίστηκαν η ψηφιοποίηση του οργανισμού και η επανεκπαίδευση του προσωπικού;"