Ελαφρώς βελτιωμένη είναι, για τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, η κατάσταση με τον ΟΑΣΘ, ενώ για το μετρό "η κυβέρνηση δε θα εγκαινιάσει μουσαμάδες, αλλά μετρό", όπως είπε χαρακτηριστικά στην επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη.


Ο κ. Καραμανλής συναντήθηκε σήμερα με τη νέα διοίκηση του ΟΑΣΘ κι επισκέφθηκε τον, υπό κατασκευή, σταθμό Βενιζέλου, του μετρό.

Όπως είπε, λεπτομέρειες για το σχέδιο αναδιάρθρωσης του ΟΑΣΘ, αλλά και για το μετρό, θα δώσει στην επίσκεψή του στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Διευκρίνισε ότι ο ΟΑΣΘ θα παραμείνει, για το επόμενο διάστημα, κρατικός ενώ η πολιτική της κυβέρνησης θα εστιάσει στην προμήθεια νέων λεωφορείων.

«Αυτή τη στιγμή αυτό που θέλουν οι Θεσσαλονικείς είναι να έχουν αξιόπιστες αστικές συγκοινωνίες. Δεν τους ενδιαφέρει αν θα είναι κρατικές ή ιδιωτικές σε αυτή τη φάση. Έχουμε τα ζητήματα της εκκαθάρισης που πρέπει να τελειώσουν, έχουμε τα ζητήματα στα διοικητικά δικαστήρια στα οποία έχουν πάει οι μέτοχοι. Πριν ξεκαθαρίσουν αυτά, θα ήταν ανώριμο εκ μέρους της κυβέρνησης να πάρει απόφαση για ένα τόσο σημαντικό θέμα», τόνισε.

Για το μετρό τόνισε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση δεν μίλησε με ειλικρίνεια για το έργο.

Επισκέφθηκε, ακόμη, τον  υπό κατασκευή σταθμό Αγίας Σοφίας του μετρό, όπου επίσης είναι σε εξέλιξη αρχαιολογικές εργασίες.

H φωτογραφία είναι από την επίσκεψη του κ. Καραμανλή στις επεκτάσεις του μετρό της Αθήνας.