Τζιτζικώστας: Δε θα ανεχθώ σκιέςΤο νέο μοντέλο και σχήμα διοίκησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας παρουσίασε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

«Από σήμερα κιόλας, χωρίς να χαθεί ούτε μία ημέρα, εργαζόμαστε σκληρά για να απαντήσουμε στις προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας. Και όλοι μας κρινόμαστε καθημερινά και αυστηρά. Δουλειά, δουλειά, δουλειά», είπε απευθυνόμενος στα 16 μέλη της νέας διοίκησης της Περιφέρειας ο κ. Τζιτζικώστας.
Η νέα διοίκηση της Περιφέρειας, με επικεφαλής τον Περιφερειάρχη, θα έχει 13 Αντιπεριφερειάρχες, εκ των οποίων οι επτά τοπικοί (ένας ανά Περιφερειακή Ενότητα) και οι έξι θεματικοί (με ευθύνη όλη την Κεντρική Μακεδονία). Για πρώτη φορά υπάρχουν και τρεις Τομεάρχες, οι οποίοι αναλαμβάνουν συγκεκριμένο αντικείμενο ο καθένας, για όλη την Κεντρική Μακεδονία σε τρεις τομείς αιχμής για τη διοίκηση της Περιφέρειας.
Ο κ. Τζιτζικώστας άφησε αιχμές και για τις δημαιρεσίες που έγιναν σε ορισμένους δήμους. Όπως είπε, «σε αντίθεση με πρακτικές όξυνσης ή πόλωσης ή με τη λογική της σύγκρουσης για τη σύγκρουση, η νοοτροπία που επικράτησε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας, είναι ένα θετικό και αισιόδοξο γεγονός».


Το νέο σχήμα διοίκησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας είναι το εξής:
-Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας: Απόστολος Τζιτζικώστας
Τοπικοί Αντιπεριφερειάρχες:
-Θεσσαλονίκης: Βούλα Πατουλίδου
-Ημαθίας: Κώστας Καλαϊτζίδης
-Κιλκίς: Ανδρέας Βεργίδης
-Πέλλας: Ιορδάνης Τζαμτζής
-Πιερίας: Σοφία Μαυρίδου
-Σερρών: Παναγιώτης Σπυρόπουλος
-Χαλκιδικής: Γιάννης Γιώργος
Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες:
-Οικονομικών και Προγραμματισμού: Αθηνά Αηδονά
-Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος: Κώστας Γιουτίκας
-Υποδομών και Δικτύων: Πάρις Μπίλλιας
-Μεταφορών και Επικοινωνιών: Στάθης Αβραμίδης
-Αγροτικής Οικονομίας: Σωτήρης Μπάτος
-Δημόσιας Υγείας: Χρήστος Μήττας
Τομεάρχες:
-Πολιτισμού: Κατερίνα Περιστέρη
-Τουρισμού: Αλέξανδρος Θάνος
-Κοινωνικής Αλληλεγγύης: Δημήτρης Ασλανίδης
Αναπληρώτρια Περιφερειάρχης ορίστηκε η κ. Αθηνά Αηδονά.

Η νέα διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας θα ολοκληρωθεί την επόμενη εβδομάδα με την ανακοίνωση των Εντεταλμένων Περιφερειακών Συμβούλων ανά Περιφερειακή Ενότητα, που θα ασκούν τις αρμοδιότητές τους, στις Περιφερειακές Ενότητες στις οποίες ανήκουν.

Ο κ. Τζιτζικώστας ευχήθηκε καλή επιτυχία σε όλους τους περιφερειάρχες, ζήτησε σκληρή δουλειά με αποτελέσματα από όλους, λίγα λόγια και πολλές πράξεις, “με ανοιχτές πόρτες για όλους και πρώτα απ’ όλα για τους πολίτες. Με απόλυτη διαφάνεια, καθώς καμία σκιά δεν είναι και δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή”, όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

Σχόλια