Ενα κακό παιχνίδι της Εθνικής μπάσκετ απέναντι σε ένα ψυχωμένο και κατάλληλα προετοιμασμένο αντίπαλο, βάζει τη Γαλανόλευκη σε περιπέτειες. Η Βραζιλία επικράτησε της Ελλάδας 79-78 που πλέον θέλει πάση θυσία νίκη απέναντι στη Νέα Ζηλανδία την Πέμπτη (5/9)... Καλύτερος παίκτης από την Εθνική, μακράν του δεύτερου, ήταν ο συγκλονιστικός Πρίντεζης. Ανίκητος από την πλευρά της Βραζιλίας ο εκπληκτικός Βαρεχάο...
Η Εθνική μας απογειώθηκε στην πρεμιέρα του Μουντομπάσκετ απέναντι στο Μαυροβούνιο, όμως η Βραζιλία την υποχρέωσε σε απότομη… προσγείωση. Η Γαλανόλευκη υπέστη ψυχρολουσία στο «Nanjing Youth Olympic Sports Park» καθώς αν και βρέθηκε να προηγείται με 17 πόντους διαφορά(23-40) τελικά ηττήθηκε μετά από ένα δραματικό σε εξέλιξη παιχνίδι.
Η μάχη της πρωτιάς στον όμιλο δεν έχει ακόμη χαθεί ωστόσο τον πρώτο λόγο πλέον έχει η Βραζιλία (έχει δυο νίκες) που στην επόμενη αγωνιστική θα αντιμετωπίσει το Μαυροβούνιο. Το τρίτο 10άλεπτο ήταν αυτό που αποδείχθηκε καταστροφικό για την Εθνική μας και καθοριστικό στην εξέλιξη του αγώνα καθώς παρά την υπεράνθρωπη προσπάθεια στο τέλος η Ελλάδα δεν κατάφερε να αλλάξει την μοίρα της.
Πλέον, η Ελλάδα χρειάζεται οπωσδήποτε νίκη επί της Νέας Ζηλανδίας την Πέμπτη (5/9, 15:00), ώστε να περάσει στη Β' φάση, ενώ οι Βραζιλιάνοι προκρίθηκαν από σήμερα και θα μεταφέρουν τη νίκη επί της Ελλάδας στη Β' φάση, κάτι που μάς φέρνει σε εξαιρετικά δύσκολη θέση.
Τα δεκάλεπτα: 15-19, 30-40, 56-53, 79-78.

ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Καμπόκλο 8(1), Γκαρσία 13, Λουθ 4, Σόουζα 15(2), Βαρεζάο 22, Μπαρμπόσα 13, Μπενίτε, Φελίτσιο 2, Χουέρτας 2, Λουζάντα, Λίμα.
ΕΛΛΑΔΑ: Γ. Αντετοκούνμπο 13, Θ. Αντετοκούνμπο, Μπουρούσης 4, Καλάθης 16(3), Παπαγιάννης 4, Παπανικολάου 5(1), Παπαπέτρου 7(1), Πρίντεζης 20(4), Σλούκας 9(1).