[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Τα πάνω - κάτω στο λιμάνι από μία απεργία...

Απεργούν οι εργαζόμενοι στο λιμάνι, φωνάζουν οι... εκτελωνιστές, ανησυχούν οι εξαγωγείς! Αυτή είναι η κατάσταση στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης δύο μόλις μέρες μετά την υπογραφή της σύμβασης μεταξύ του ΟΛΘ Α.Ε. και της
κοινοπραξίας που ανέλαβε τον λιμένα για την επέκταση του 6ου Προβλήτα.

Σε κινητοποιήσεις, αρχής γενομένης από σήμερα, προχωρούν οι εργαζόμενοι στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, που, με ανακοίνωσή τους, γνωστοποιούν ότι θα απέχουν από την εργασία τους τα Σαββατοκύριακα και δε θα κάνουν υπερωρίες.

Διεκδικούν την αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας της εργασιακής σχέσης της συναδέλφου τους που απομακρύνθηκε, αλλά και τη μετατροπή των συμβάσεων άλλων 100 εργαζομένων στο λιμάνι, από ορισμένου χρόνου σε αορίστου.

Στο μεταξύ, με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εκτελωνιστών - Τελωνειακών Αντιπροσώπων Θεσσαλονίκης εξέφρασε την ιδιαίτερη ανησυχία για τη διαφαινόμενη «επιστροφή σε πρακτικές του παρελθόντος αναφορικά με τις προτεινόμενες κινητοποιήσεις των εργαζομένων του ΟΛΘ».

«Η αποχή από υπερωρίες και εργασία Σαββάτου Κυριακής και αργιών συνάδει με πλήρη απαξίωση του λιμανιού, ακριβώς κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, που η ΔΕΘ συγκεντρώνει εδώ και οκτώ δεκαετίες παραγωγικές δυνάμεις από όλον τον κόσμο και οι φορείς της προσπαθούν να δημιουργήσουν επιχειρηματικές ευκαιρίες για τη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή» ανέφερε ο σύλλογος.

Όσο για τους εξαγωγείς - εισαγωγείς, ανησυχούν ιδιαίτερα καθώς έχουν "ξαναζήσει το ίδιο έργο", όπως λένε χαρακτηριστικά. "Ελπίζουμε να μη δούμε, πάλι, καταστάσεις όπως να συγκεντρώνονται πλοία στα ανοικτά του λιμανιού επειδή δε θα μπορούν να ξεφορτώσουν ή να φορτώσουν εμπορεύματα", λένε χαρακτηριστικά.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα σχόλια ελέγχονται πριν από τη δημοσίευση. Απαντάμε σε επώνυμα σχόλια. Διαγράφουμε υβριστικά σχόλια, που μπορεί να προκαλέσουν εισαγγελική παρέμβαση.
Με τη λέξη επαλήθευσης που ζητάμε, προσπαθούμε να αποφύγουμε τα spam και τυχόν ιούς, που θα βλάψουν και το δικό σας υπολογιστή.


Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Λάβρος ο Ζέρβας κατά του παρεμπορίου

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[Φωτορεπορτάζ][bleft]

ΤΕΧΝΕΣ

[ΤΕΧΝΕΣ][bleft]

VIDEO

[video][bsummary]