Ένα λεύκωμα, με φωτογραφίες από το Περιβόλι της Παναγιάς, παρέδωσε στον Αμερικανό πρέσβη Τζέφρι Πάιατ ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) Θεόδωρος Καράογλου, στη σημερινή τους συνάντηση.


Ο κ. Καράογλου... σάλπισε επενδυτικό προσκλητήριο στις ΗΠΑ και τη Γερμανία στις ξεχωριστές συναντήσεις που είχε σήμερα (6/9) στο Διοικητήριο με τον Αμερικανό Πρέσβη κ. Τζέφρι Πάϊατ και τον Γερμανό Πρέσβη κ. Έρνστ Ράϊχελ. Εξήγησε στους δυο διπλωμάτες ότι η Ελλάδα είναι πλέον μια φιλική χώρα προς τις επενδύσεις, προτρέποντάς τους να ενθαρρύνουν Αμερικανικές και Γερμανικές επιχειρήσεις να στρέψουν την προσοχή τους στην περιοχή της Βόρειας Ελλάδας.

"Στη Μακεδονία και τη Θράκη υπάρχουν σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες και ένα εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό γεμάτο ταλέντο, δεξιοτεχνίες και ικανότητες, το οποίο έχει τα προσόντα να πρωταγωνιστήσει στην προσπάθεια να αναπτυχθεί η ελληνική οικονομία" τόνισε ο Υφυπουργός Εσωτερικών.

Από την πλευρά του, ο Αμερικανός Πρέσβης χαρακτήρισε την Ελλάδα ως έναν "από τους σημαντικότερους εταίρους των ΗΠΑ σε θέματα, ασφάλειας, ενέργειας, εκπαίδευσης και τουρισμού". Επίσης διαβεβαίωσε τον κ. Καράογλου ότι τόσο η Κυβέρνηση των ΗΠΑ, όσο και ο ίδιος προσωπικά, παραμένουν δεσμευμένοι για την προσέλκυση Αμερικανικών επενδύσεων στη Βόρεια Ελλάδα. "Θέλουμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα" ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του κ. Πάϊατ.Τέλος, ο Γερμανός Πρέσβης ανέφερε πως θεωρεί πολύ θετικό γεγονός ότι η νέα Κυβέρνηση έχει θέσει, μεταξύ άλλων, ως στόχο τη βελτίωση της οικονομίας, ενώ θέλησε να πληροφορηθεί για τις αρμοδιότητες του Τομέα Μακεδονία και Θράκης του Υπουργείου Εσωτερικών.