«Πρωτοβουλία αλλαγής του εκλογικού νόμου εντός του έτους με την ευρύτερη δυνατή συναίνεση, αλλά με προσήλωση στη τετραετία και χωρίς εκλογικά παιχνίδια» θα πρέπει να περιμένουμε σύμφωνα με όσα ανέφερε
στο Radio North 98 και στον δημοσιογράφο Βαγγέλη Μωυσή, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάκης Βορίδης.

«Δεν υπάρχει η παραμικρή σκέψη για εκλογικά παιχνίδια, αλλά αποφασιστικά κοιτάμε την τετραετία που έχουμε μπροστά μας» τόνισε κ. Βορίδης. «Ασφαλώς η κυβέρνηση θα φέρει νέο εκλογικό νόμο, το έχει πει. Ασφαλώς θα προχωρήσει σε συνταγματικές αλλαγές. Το έχει πει! Αλλά σε κάθε περίπτωση εξαντλούμε την τετραετία.»

Αναφερόμενος στο θέμα της συνεργασίας του Υπουργείου με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων, υπογράμμισε ότι «θα πέσουν στην αγορά 400 εκατομύρια ευρώ που με τη μόχλευση θα φτάσουν μέχρι τα 700 και τα οποία θα βοηθήσουν τους Έλληνες αγρότες να αντιμετωπίσουν τα παραγωγικά τους κόστη και να υιοθετήσουν νέες μεθόδους, καλλιέργειες και τεχνολογίες, που θα συμφωνούν και με διεθνείς όρους που αποφασίζονται υπό το βάρος της κλιματικής αλλαγής».

Τόνισε ότι «ήδη υπάρχει έντονο ενδιαφέρον,  τράπεζες, όπως από  την Πειραιώς, την Παγκρήτια, τη Συνεταιριστική στη Θεσσαλία και από την Eurobank ώστε να διοχετευθούν γρήγορα οι πόροι στην αγορά» και εξέφρασε την άποψη πως θα ακολουθήσουν και οι άλλες τράπεζες», ενώ το Υπουργείο με έναν μηχανισμό και ελεγκτικό και συμβουλευτικό, θα βοηθήσει τους αγρότες να ανταποκριθούν στην ευθύνη της σωστής και αποτελεσματικής αξιοποίησης των πόρων.

Ακούστε τη συνέντευξη του κ. Βορίδη: