Αποκαθίσταται, σταδιακά, η ηλεκτροδότηση στις περιοχές της Χαλκιδικής που δεν έχουν ρεύμα από τις βλάβες που προκλήθηκαν στο δίκτυο κατά τη διάρκεια της υπερκαταιγίδας το βράδυ της Τετάρτης προς την Πέμπτη.


Στήθηκαν νέοι μεταλλικοί ιστοί στο το τμήμα του δρόμου Ποτίδαιας – Ν.Φώκαιας κι αντικαταστάθηκαν αυτοί που είχαν πέσει από την κακοκαιρία και αποδόθηκε στην κυκλοφορία ο δρόμος που είχε κλείσει.

Η ηλεκτροδότηση στη Χαλκιδική θα χει αποκατασταθεί γύρω στις 6 με 7 το απόγευμα, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής Γιάννη Γιώργο. Όπως δήλωσε στο δημοτικό ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης και στο δημοσιογράφο Δημήτρη Ασπροπούλη, υπολείπονται, ακόμη, για να ηλεκτροδοτηθούν, ο Νέος Μαρμαράς και η Σάρτη.

Μικροπυρκαγιές ξέσπασαν στην περιοχή του Νέου Μαρμαρά, όταν η ΔΕΔΔΗΕ επιχείρησε να επανασυνδέσει την περιοχή στο σύστημα ηλεκτροδότησης, από σπινθήρες που προκλήθηκαν σε καλώδια τα οποία είναι πεσμένα στο έδαφος.

Αυτό κατήγγειλε στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης ο αντιδήμαρχος Σιθωνίας και νεοεκλεγείς δήμαρχος, Κυπαρίσσης Ντέμπλος.

Συγκεκριμένα προκλήθηκαν δύο πυρκαγιές, έξω από το Νέο Μαρμαρά και στα όρια με τη Νικήτη, οι οποίες κατασβέστηκαν άμεσα.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, στο σημείο επιχείρησαν αρχικά 9 οχήματα και 18 πυροσβέστες και ένα πεζοπόρο τμήμα. Η φωτιά δεν απειλεί κατοικίες, σύμφωνα με την πυροσβεστική. Στο σημείο παραμένουν 4 οχήματα με 8 πυροσβέστες.

Ο κ. Ντέμπλος πρόσθεσε ότι, λόγω της διακοπής ηλεκτροδότησης, οι επιχειρήσεις εστίασης και αυτές του τουριστικού τομέα της περιοχής αντιμετωπίζουν σοβαρότατα προβλήματα.