Πήγαιναν σε πολυκατοικίες, χτυπούσαν το κουδούνι κάποιου ηλικιωμένου, έλεγαν πως ήταν... ηλεκτρολόγοι και ήθελαν να διορθώσουν τη βλάβη του ασανσέρ κι ότι το καλώδιο περνούσε από το... διαμέρισμα του θύματος κι όταν έμπαιναν μέσα άρπαζαν ό,τι έβρισκαν!


Ο λόγος για τρεις νεαρούς, ένας από τους οποίους συνελήφθη χθες (30-03-2019) το πρωί, από αστυνομικούς του Α.Τ. Λευκού Πύργου που περιπολούσαν. Ο φερόμενος ως δράστης είναι Έλληνας 27 ετών και  σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και απάτη κατά συναυτουργία.

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, μαζί με τους δυο συνεργούς του που αναζητούνται, είχαν μπει σε πολυκατοικία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης όπου είχαν εντοπίσει ηλικιωμένη που ζούσε μόνη της, χτύπησαν το κουδούνι και της είπαν πως ήθελαν να διορθώσουν τη βλάβη του ασανσέρ κι ότι το καλώδιο που έπρεπε να αντικαταστήσουν περνούσε από το... διαμέρισμά της!  Η ανυποψίαστη γυναίκα άνοιξε την πόρτα της στους "ηλεκτρολόγους" κι ενώ ο ένας έκανε πως εργαζόταν, ο δεύτερος την απασχολούσε κι ο τρίτος έψαχνε το σπίτι!  Βρήκε κι άρπαξε χρηματικό ποσό και ρολόγια χειρός κι έπειτα έφυγαν λέγοντας ότι "η βλάβη είχε επιδιορθωθεί".

Η ηλικιωμένη κατάλαβε σχεδόν αμέσως τι είχε συμβεί, ειδοποίησε την αστυνομία και η περιπολία εντόπισε και συνέλαβε τον 27χρονο. Στις τσέπες του βρέθηκαν τα κλοπιμαία.

Από την περαιτέρω έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου, προέκυψε ότι ο συλληφθείς, μαζί με τους συνεργούς του, είχε διαπράξει άλλες δύο κλοπές σε βάρος ηλικιωμένων με τον ίδιο τρόπο, μέσα σε έναν μήνα! Έχουν κλέψει χρηματικά ποσά, χρυσαφικά και τιμαλφή.

Ο φερόμενος ως δράστης οδηγείται, σήμερα, στον εισαγγελέα. Οι έρευνες για τον εντοπισμό των συνεργών του, αλλά και για να διαπιστωθεί αν ενέχεται και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις, συνεχίζονται.