Να διαφημίσει την επίσκεψη Τσίπρα στα Σκόπια και να κάνει προσωπική επίθεση στον πρόεδρο του ΕΕΘ, Μιχ. Ζορπίδη ανέλαβε, σήμερα το πρωί, σε εμφάνισή του στο τρίτο κρατικό κανάλι, ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Α Θεσσαλονίκης, Γιάννης Αμανατίδης.


«Η επιχειρηματική αποστολή με τον πρωθυπουργό στα Σκόπια είναι πολύ σημαντική και δεν είναι για το θεαθήναι ούτε μπορεί να απαξιώνεται, οι δηλώσεις του Ζορπίδη έρχονται σε αντίθεση με το καταστατικό του φορέα που είναι πρόεδρος και αντιστρατεύεται τον ρόλο που θα έπρεπε να έχει» τόνισε.

Υποστήριξε πως ο ρόλος που επέλεξε να παίξει ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Μιχάλης Ζορπίδης είναι καθαρά πολιτικός και δεν συνάδει με τη θέση του καθώς, το Επιμελητήριο είναι πρόσωπο δημοσίου δικαίου.

Να σημειωθεί, πάντως, ότι η απόφαση για μη συμμετοχή του ΕΕΘ στην αποστολή Τσίπρα στα Σκόπια δεν ήταν απόφαση προέδρου, αλλά του δ.σ. του Επιμελητηρίου, η οποία ελήφθη με μόλις μία ψήφο κατά.

Ερωτηθείς για τα εμπορικά σήματα της Βόρειας Μακεδονίας και αυτά της χώρας μας απάντησε πως τα «ΠΟΠ προϊόντα αφού είμαστε μέλος της ΕΕ ισχύουν ως έχουν κι είναι απόλυτα προστατευμένα ενώ αυτά γεωγραφικής ένδειξης θα εξεταστούν από την αρμόδια Επιτροπή, όπως ορίζει η συμφωνία των Πρεσπών και θα πρέπει η γειτονική μας χώρα να αφαιρέσει και να αλλάξει όλες της τις ετικέτες που θα πρέπει να αναγράφουν ως χώρα προέλευσης των προϊόντων της το Βόρεια Μακεδονία και όχι Macedonia», χωρίς πάντως να ζητηθεί να εξηγήσει το πρόβλημα που υπήρξε με μακεδονικά κρασιά στην Κίνα.