Συνάντηση με εκπροσώπους εθελοντικών και φιλανθρωπικών σωματείων της Θεσσαλονίκης, είχε ο υποψήφιος δήμαρχος Νίκος Ταχιάος, σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης.


Η συνάντηση, έγινε με πρωτοβουλία του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη- Υπεύθυνα» προκειμένου να ακουστούν τα προβλήματα αλλά και τα αιτήματα των συλλόγων, ώστε να βρεθούν λύσεις και να ενισχυθεί η δράση τους.

«Είστε οι άνθρωποι που μπορείτε να διασπείρετε στην πόλη την θρυαλλίδα της ευαισθησίας. Διαθέτετε το χρόνο σας, την ενέργεια σας και το υστέρημα σας για να βοηθήσετε τις ευπαθείς ομάδες των συμπολιτών μας. Με την δική σας βοήθεια και την συνέργεια του δήμου θα μπορέσουν οι παρεμβάσεις και οι δράσεις που αφορούν τον άνθρωπο, να διαχέονται στην κοινωνία» είπε ο Νίκος Ταχιάος και ευχαρίστησε τους εκπροσώπους σωματείων, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του.

Οι εκπρόσωποι των εθελοντικών συλλόγων, υποστήριξαν ότι πρέπει να υπάρξει βοήθεια του δήμου προκειμένου ν’ αντιμετωπίσουν μια σειρά θεμάτων που τους απασχολούν, όπως η επόπτευση από την δημοτική αστυνομία των χώρων όπου υπάρχουν ράμπες ΑμεΑ, η παραχώρηση επιπλέον θέσεων στάθμευσης ΑμεΑ και η συμμετοχή του δήμου στις καμπάνιες που έχουν στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών. Ανέφεραν επίσης, ότι χρειάζεται η συνδρομή του δήμου στην μεταφορά ανθρώπων με κινητικά προβλήματα και στην μείωση των δημοτικών τελών στους χώρους όπου φιλοξενούνται άτομα ευπαθών ομάδων.

Από όλους τους εκπροσώπους των σωματείων τονίστηκε η ανάγκη δημιουργίας ενός κοινού συντονιστικού οργάνου με την συμμετοχή της δημοτικής αρχής.

Ο Νίκος Ταχιάος πρότεινε να δημιουργηθεί στο δήμο Θεσσαλονίκης, ένα συμβούλιο εθελοντικών σωματείων,  το οποίο θα αναλάβει την ενημέρωση και τον συντονισμό των δράσεων όλων των σχετικών ομάδων. Όπως είπε χαρακτηριστικά «το συμβούλιο αυτό θα μπορεί να βάζει προτεραιότητες για το τι θα πρέπει να γίνει και ποιοι θα πρέπει να ενισχυθούν πρώτοι, με κριτήρια τα οποία θα είναι αντικειμενικά, ώστε ο εκάστοτε δήμαρχος να μην «χτίζει» πελατειακές σχέσεις».