Συμμορία Ρομά προδόθηκε από διάρρηξη στα γραφεία του Φαρμακευτικού Συλλόγου στην Καλαμαριά! Χτύπησε συναγερμός, υπήρξε άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών και, τελικά, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν.


Πρόκειται για τρεις Έλληνες, ηλικίας 31, 41 και 50 ετών, καθώς και τον 41 ετών κλεπταποδόχο τους. Οι τρεις συλληφθέντες, μαζί με συνεργό τους που αναζητείται, διέρρηξαν χθες (28-03-2019) το πρωί, τα γραφεία του κι όταν αντιλήφθηκαν τον συναγερμό έφυγαν χωρίς να πάρουν τίποτα, με  Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο.

Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό και, με τη βοήθεια συναδέλφων τους του Α.Τ. Ωραιοκάστρου, τους εντόπισαν και τους ακινητοποίησαν στην περιοχή της Νικόπολης. Οι αστυνομικοί χρειάστηκε να παλέψουν με τους κλέφτες, για να τους συλλάβουν.

Στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, για το οποίο πιστεύεται ότι είναι αυτοκίνητο - μαϊμού (έχει κατασκευαστεί από κομμάτια κλεμμένων Ι.Χ. και φέρει πλαστούς αριθμούς πλαισίου και κινητήρα) εντοπίσθηκαν πλαστές και κλεμμένες πινακίδες κυκλοφορίας, διαρρηκτικά εργαλεία, φορητοί ασύρματοι επικοινωνίας, κινητό τηλέφωνο και... ψωμιά, που είχαν κλέψει πριν λίγες ώρες, από επιχείρηση στην περιοχή της Κατερίνης.



Επιπλέον, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι την προηγούμενη ημέρα (27-03-2019) οι δράστες έκλεψαν ημιφορτηγό, από την περιοχή της Κατερίνης, το οποίο χρησιμοποίησαν κατά τη διάρρηξη της επιχείρησης αρτοσκευασμάτων από όπου είχαν κλέψει τα ψωμιά.

Επίσης, στις αρχές Μαρτίου, ο 41χρονος με τον 50χρονο, χρησιμοποιώντας το αυτοκίνητο του 41χρονου (που κατάφερε να διαφύγει) συνεργού τους, διέρρηξαν Δημόσια Υπηρεσία στην ανατολική Θεσσαλονίκη και επιχείρησαν -χωρίς να το καταφέρουν- να ξηλώσουν ΑΤΜ τράπεζας, το οποίο βρίσκονταν στο εσωτερικό της.

Εναντίον τους σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών τετελεσμένες και σε απόπειρα, διακεκριμένες φθορές, αντίσταση, απείθεια και πλαστογραφία. Επιπλέον σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 41χρονου ημεδαπού συνεργού τους, για απλή συνέργεια σε διακεκριμένες κλοπές.



Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις κλοπών.

Τις φωτογραφίες έδωσε στη δημοσιότητα η Αστυνομία.