Οριστική διακοπή στο ντέρμπι «αιωνίων» αποφάσισε ο Γερμανός διαιτητής της αναμέτρησης, Μάρκο Φριτς.



Ο αγώνας του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό είχε διακοπεί στο 69΄10΄΄, μετά την είσοδο περίπου 20 οπαδών του Παναθηναϊκού στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ. Αυτό είχε συμβεί για δεύτερη φορά, καθώς στο 5ο λεπτό «πράσινοι» οπαδοί κατευθύνθηκαν στον πάγκο και χτύπησαν τον γυμναστή του Ολυμπιακού, όπως ανέφεραν οι ρεπόρτερ της ΕΡΤ, που μετέδιδε την αναμέτρηση.


Μετά την πάροδο περίπου 40 λεπτών ο διαιτητής και οι αξιωματούχοι της αναμέτρησης βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο, είδαν ότι δεν είχε υπάρξει η πλήρης εκκένωση που ζήτησαν και αποφασίστηκε η οριστική διακοπή του αγώνα, καθώς ο Φριτς έκρινε ότι οι επικρατούσες συνθήκες δεν ήταν κατάλληλες για τη συνέχεια της αναμέτρησης.


Με το που έγινε γνωστή η οριστική διακοπή, στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού ξέσπασε… γλέντι, ενώ κατά την αποχώρηση των ομάδων,  ο υπεύθυνος επικοινωνίας των φιλοξενούμενων μοίραζε… φιλάκια στην εξέδρα!


Στο φύλο αγώνα ο Γερμανός διαιτητής ανέφερε ότι μετά από μισή ώρα στο γήπεδο υπήρχε οσμή δακρυγόνων και πως δεν είχε εκκενωθεί το γήπεδο. Από τον Παναθηναϊκό υποστηρίζουν ότι δεν τους ζητήθηκε ποτέ η εκκένωση του γηπέδου και προσθέτουν ότι ο διαιτητής έπρεπε να περιμένει μία ώρα πριν πάρει την απόφασή του κι όχι  30’ .


Πλέον, ο Παναθηναϊκός, ο οποίος σε εκείνο το σημείο του αγώνα βρισκόταν πίσω στο σκορ από το τέρμα του Γκερέρο (53`), αντιμετωπίζει τον κίνδυνο αφαίρεσης 3 βαθμών για τη διακοπή κι επιπλέον - 3 για τα επεισόδια στον περιβάλλοντα χώρο, αν σημειώθηκαν βιαιοπραγίες.


Μετά την ψήφιση, κατά πλειοψηφία, του νέου αθλητικού νομοσχεδίου, οι δράστες των επεισοδίων στο ντέρμπι «αιωνίων» Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ, με αποτέλεσμα την οριστική διακοπή του, για την 25η αγωνιστική της Super League, δεν θα μείνουν ατιμώρητοι.


Σύμφωνα με το νόμο Βασιλειάδη που είναι σε ισχύ, όποιος ή όποιοι συλληφθούν, θα τους ασκηθεί άμεσα από τον εισαγγελέα ποινική δίωξη και θα τους επιβληθούν περιοριστικοί όροι, κάτι που σημαίνει πως θα τους απαγορευτεί δια βίου η είσοδος σε γήπεδα, ανεξάρτητα από το πότε θα γίνει η δίκη! Αν δε, οι συλληφθέντες παραβούν τους περιοριστικούς όρους, τότε κινδυνεύουν άμεσα με ποινή φυλάκισης.