Πορεία μνήμης πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα για τα θύματα του Ολοκαυτώματος στην Θεσσαλονίκη.


Πλήθος κόσμου συμμετέχει στην πορεία που αποτελεί την κορύφωση των εκδηλώσεων της Ισραηλιτικής Κοινότητας με τίτλο: «Ποτέ Ξανά. 76 χρόνια από την αναχώρηση του πρώτου συρμού για το στρατόπεδο Άουσβιτς – Μπίρκεναου». Κρατούσαν όλοι λευκά μπαλόνια με το σύνθημα “Ποτέ Ξανά”.



Η πορεία ξεκίνησε στις 11:30 η ώρα, από την Πλατεία Ελευθερίας με τελικό προορισμό τον Παλιό Σιδηροδρομικό Σταθμό, όπου τιμήθηκαν οι επιζήσαντες από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, Αχχιλέας Κουκοβίνος και Χάιντς Κούνιο.



Παρόντες στην πορεία μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Σωκράτης Φάμελλος, η υφυπουργός εσωτερικών, τομέας Μακεδονίας-Θράκης Ελευθερία Χατζηγεωργίου, ο βουλευτής Α Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τριανταφυλλίδης, ο βουλευτής Α Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας Σταύρος Καλαφάτης, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης,  οι υποψήφιοι δήμαρχοι Νίκος Ταχιάος, Γιώργος Ορφανός, Πέτρος Λεκάκης, Σπύρος Βούγιας  και Χάρης Αηδονόπουλος, η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Έλλη Χρυσίδου, η πρόεδρος της ΚΕΔΗΘ Μαρία Πασχαλίδου και η επικεφαλής της παράταξης “Ανοικτή Πόλη” Ρία Καλφακάκου.