Συνέβη κι αυτό! Η οργάνωση “Ουράνιο Τόξο”, γνωστή για τη δράση της και τους σκοπούς της, όσον αφορά την ύπαρξη υποτιθέμενης “μακεδονικής” μειονότητας στην Ελλάδα, ζήτησε να διδάσκεται η ανύπαρκτη “μακεδονική γλώσσα” από το ΠΑΜΑΚ!



Το αίτημα κατατέθηκε εγγράφως στο Τμήμα Βαλκανικών Σπουδών του ΠΑΜΑΚ, αλλά η αντίδραση του ιδρύματος ήταν άμεση: Απέρριψε το αίτημα της οργάνωσης, επειδή “δε δέχεται υποδείξεις ως προς το πρόγραμμά του”!


Σχετικά με την επιστολή του «Ουράνιου Τόξου» προς το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, η Πρυτανεία του Ιδρύματος θεωρεί την κίνηση αυτή απολύτως αντιδεοντολογική και δηλώνει τα εξής:


«Τα Τμήματα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας διαμορφώνουν τα Προγράμματα Σπουδών τους ανεξάρτητα και αποκλειστικά και μόνο με βάση ακαδημαϊκά κριτήρια και προτεραιότητες που υπαγορεύονται από τη στρατηγική του Ιδρύματος. Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας δεν δέχεται υποδείξεις ως προς τη διαμόρφωση των Προγραμμάτων Σπουδών του από κανένα πρόσωπο, σύλλογο ή πολιτικό σχηματισμό. Ως εκ τούτου δεν υφίσταται κανένα θέμα συζήτησης.»