«Η συνεχής διατήρηση της αναπτυξιακής πορείας της χώρας μας αναγνωρίζεται από όλους και στην έκθεση του ΔΝΤ και επιπλέον βάζει τέλος και στην επιχειρηματολογία της καταστροφολογίας που εξέφραζε η ΝΔ» τόνισε ο βουλευτής Α Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Αμανατίδης μιλώντας στην εκπομπή «Η επόμενη μέρα» της ΕΡΤ1.


«Το δικό μας στοίχημα-ο δικός μας δρομέας- είναι η υλοποίηση θετικών μέτρων προς όφελος των πολλών όπως για την προστασία της πρώτης κατοικίας, της εργασίας, τις ρυθμίσεις οφειλών με τις 120 δόσεις μαζί με τη συνέχιση της θετικής πορείας στην οικονομία που φάνηκε κι από την επιτυχημένη έξοδο στις αγορές που σίγουρα δεν οφειλόταν στο ότι προβλέπουν κάποιοι την εκλογή Μητσοτάκη, όπως θέλουν να λένε. Δεν έχει ρεύμα ο Μητσοτάκης στην κοινωνία κακά τα ψέματα» είπε στη συνέχεια.
Μετά την οικονομία ετέθη στην εκπομπή το ζήτημα της ημερομηνίας διεξαγωγής των εκλογών στο οποίο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τοποθετήθηκε λέγοντας ότι «η κυβέρνηση προγραμματίζει εθνικές εκλογές τον Οκτώβριο για να ολοκληρωθεί όχι μόνο η θέσπιση αλλά και η υλοποίηση των θετικών μέτρων-να περάσουν στην κοινωνία και την καθημερινότητα των πολιτών. Είναι συμπαγής και σκληρή θα έλεγα η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ για να περάσουν τα θετικά μέτρα και να συσπειρωθούν οι πόλοι εκείνοι που είναι αντίθετοι στη λιτότητα, τον λαϊκισμό, την ακροδεξιά και το νεοφιλελευθερισμό. Τόσο η ΝΔ, όσο και το ΠΑΣΟΚ έχουν ευθύνες για την χρεοκοπία της χώρας το 2010. Αυτά τα δύο κόμματα εναλλάσσονταν για 40 χρόνια και στις πολιτικές που εφάρμοσαν δεν πρέπει να ξαναγυρίσουμε».
Κλείνοντας επεσήμανε ότι «η ΝΔ νομίζει πως θα κρύψει τον αντικοινωνικό χαρακτήρα της πολιτικής της, αλλά ο κόσμος καταλαβαίνει και δεν θα γίνει η παλινόρθωση του παλιού συστήματος που ονειρεύονται. Τελεία και παύλα».