Στην αντεπίθεση πέρασε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης για τη διπλή ήττα την οποία υπέστη στη συνεδρίαση της Παρασκευής του δημοτικού συμβουλίου, όταν δεν πέρασε ούτε η εισήγηση του νέου Οργανισμού του δήμου, ούτε, πολύ περισσότερο, η ανάπλαση της πλατείας Ελευθερίας, που αποτελεί και προσωπικό του στοίχημα.



Με ανακοίνωσή του, αφού χαρακτηρίζει “δυο κρίσιμες επιλογές της διοίκησης του δήμου” τα δύο θέματα, επιτίθεται στους πρώην συντρόφους του της Πρωτοβουλίας που καταψήφισαν, λέγοντας πως “υπερίσχυσαν προσωπικά και μικροπολιτικά συμφέροντα”, ενώ επιχειρεί να ταυτίσει όσους ψήφισαν αρνητικά με τη… Χρυσή Αυγή! “Δεν είναι, ακόμα, τυχαίο ότι οι αρνητικές θέσεις που πλειοψήφησαν περιλαμβάνουν και τις ψήφους των νοσταλγών του Χίτλερ και ότι παρευρισκόμενοι στη συνεδρίαση συνδικαλιστές εργαζόμενοι δεν δίστασαν να χειροκροτήσουν τον εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής” υποστηρίζει, θέμα που προτίμησαν να προβάλουν τα περισσότερα site αφήνοντας στην άκρη το ότι δεν πέρασαν δύο θέματα.


Ο κ. Μπουτάρης ρίχνει και μερικές τουφεκιές στην… αντιπολίτευση (“συστηματικά αδιαφορεί για την πρόοδο της πόλης, καταψηφίζοντας -χωρίς επιχειρήματα- τις προτάσεις της σημερινής διοίκησης” λέει), αλλά βάζει στο στόχαστρο κυρίως τους.. πρώην δικούς του: “Δυστυχώς, στη στάση αυτή συμπαρατάχθηκαν και στελέχη της «συμπολίτευσης», για να κερδίσουν, όπως ίσως πιστεύουν, «εκλογική πελατεία», αν και έχουν καθήκον -μέχρι τις 31 Αυγούστου 2019- να υπηρετούν την πόλη και να υποστηρίζουν το έργο της διοίκησης με την οποία και για την οποία αναδείχθηκαν δημοτικοί σύμβουλοι”, λέει… καρφώνοντάς τους.


Και, μάλιστα, τους εγκαλεί ότι “είναι κοντόφθαλμοι και συμπεριφέρονται ανέντιμα”, θυμίζοντας ότι ανέλαβαν ένα έργο “που πρέπει να συνεχιστεί μέχρι τη λήξη της θητείας μας”.


Η απάντηση Κουράκη


Ο εκ των συνιδρυτών της Πρωτοβουλίας, Ανδρέας Κουράκης, απάντησε στη δήλωση του δημάρχου με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook:


“Απερχόμενε Δήμαρχε Γιάννη Μπουτάρη, έχεις την αποκλειστική ευθύνη για μια κατάσταση που εσύ ο ίδιος δημιούργησες, με την στάση σου και την συμπεριφορά σου. Κατέστρεψες με επίμονο και συστηματικό τρόπο την παράταξη ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ της οποίας είσαι επικεφαλής και τώρα εγκαλείς όσους σε εγκαταλείπουν. Αναλογίσου το τεράστιο πρόβλημα που δημιουργείς στην λειτουργία της πόλης και πάρε τις αποφάσεις σου”, τον (προ)κάλεσε.