«Ξέρω τι είναι οι δημοτικές εκλογές. Προφανώς πρέπει να υπάρχει πάντα μια υποστήριξη. Και ο κ. Μπουτάρης είχε την στήριξη του ΠΑΣΟΚ και άλλων κομμάτων. Μπορεί, ο ίδιος ως πρόσωπο, να υπερέβαινε τα όρια του ΠΑΣΟΚ αλλά είχε μια υποστήριξη από το κόμμα.  Σ’ ότι αφορά εμένα, δεν θα έκανα κάτι που δεν θα είχε πολιτικές αναφορές. Απλώς οι δικές μου πολιτικές αναφορές δεν με δεσμεύουν».


Αυτό υπογράμμισε ο Νίκος Ταχιάος, υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης με την παράταξη Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα, σε σημερινή συνέντευξή του στο Ράδιο Θεσσαλονίκη.


Εξέφρασε την πεποίθηση ότι μπορεί να κινητοποιήσει ανθρώπους που δεν προέρχονται από το χώρο της Νέας Δημοκρατίας, κάτι που –όπως είπε- φαίνεται από τα αποτελέσματα των πρόσφατων δημοσκοπήσεων.


Σε ερώτηση του Στέφανου Διαμαντόπουλου για το αν υπάρχει η σκέψη να προσεγγίσει τους Μάκη Κυριζίδη, Κωνσταντίνο Ζέρβα και Χάρη Αηδονόπουλο για συνεργασία πριν τις εκλογές ο κ. Ταχιάος είπε: «Δεν είναι ωραίο να το πω εγώ. Νομίζω ότι πρέπει να λειτουργήσει η κοινή λογική».


Τόνισε την ανάγκη ανάδειξης ισχυρής διοίκησης στο δήμο ώστε να μπορεί να δώσει λύσεις. «Είναι το θέμα της απλής αναλογικής. Αυτό που έχει σημασία είναι να μπορεί ο δήμαρχος να κάνει πράξη και το όραμά του. Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Πρέπει ο κόσμος να καταλάβει ότι το να ψηφίσει δεν είναι θέμα χαβαλέ. Δεν πρέπει να βάλουμε μπροστά το συναίσθημα, να ψηφίσουμε το φίλο μας ή κάποιον που μας είναι συμπαθής. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι πρέπει να δώσουμε μια ψήφο που θα είναι αποτελεσματική. Πρέπει ο πρώτος συνδυασμός να ισχυροποιηθεί».


Για την πεζοδρόμηση της λεωφόρου Νίκης είπε πως θα ΄ναι ανέφικτη αν δεν εξασφαλιστούν ροές για τα αυτοκίνητα, για τα τραπεζοκαθίσματα ότι πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στους πεζούς χωρίς όμως «να αιφνιδιαστούν οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων», για τη νέα παραλία ότι «χρειάζεται φύλαξη και συντήρηση» και πρότεινε κάμερες με ειδικό λογισμικό ώστε να μην καταγράφουν πρόσωπα για την προστασία των προσωπικών δεδομένων και για τον τομέα της καθαριότητας, τόνισε πως η πόλη είναι σε άθλια κατάσταση και πως τρωκτικά κυκλοφορούν σε κεντρικούς δρόμους. Επανέλαβε την πρόθεσή του, τμήματα της καθαριότητας να πάνε σε ιδιώτες κάνοντας λόγο για μείωση του κόστους αποκομιδής, μείωση που θα την δουν οι πολίτες στα ανταποδοτικά τέλη. Ξεκαθάρισε ωστόσο, πως η δομή της καθαριότητας θα αλλάξει χωρίς απολύσεις εργαζομένων, σημειώνοντας πως θα δοθεί βάρος στο σάρωμα.


Ο Νίκος Ταχιάος, αναφέρθηκε στην ανάγκη ενίσχυσης της δημοτικής αστυνομίας και στο πρόβλημα του κυκλοφοριακού το οποίο αποτελεί και συνέπεια της παράνομης στάθμευσης «αυτό που μπορεί να περιμένει κανείς από μένα είναι η εμμονή μου στην αστυνόμευση» είπε χαρακτηριστικά.