Τι απαντά η Fraport για τα προβλήματα στο «Μακεδονία»


Διευκρινίσεις για τα προβλήματα στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» έδωσε με ανακοίνωσή της η Fraport Greece.


Σύμφωνα με την εταιρεία τα προβλήματα σε κάποιες πτήσεις οφείλονται στη χαμηλή νέφωση που επικρατεί στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» ενώ τονίζει ότι οι διάδρομοι προσγείωσης και απογείωσης έχουν παραμείνει ανοικτοί καθ’ όλη τη διάρκεια της έντονης χιονόπτωσης.

Αυτό κατέστη δυνατό, σύμφωνα με την εταιρεία, χάρη στην πλήρη αξιοποίηση διευρυμένου στόλου 9 αποχιονιστικών μηχανημάτων,  αποπαγοποιητικού εξοπλισμού αλλά και της πρόσφατης άσκησης ετοιμότητας που έλαβε χώρα τον Νοέμβριο του 2018.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι οι όποιες καθυστερήσεις, εκτροπές ή ακυρώσεις πτήσεων παρουσιάστηκαν, οφείλονται αποκλειστικά και μόνο σε χαμηλή νέφωση που επικρατεί στο αεροδρόμιο και ήταν αποτέλεσμα αποφάσεων των αεροπορικών εταιρειών σύμφωνα με τις επιχειρησιακές τους διαδικασίες και ανάγκες.

Η εταιρεία σημειώνει ότι παρουσιάζεται σταδιακή εξομάλυνση του πτητικού προγράμματος και αναμένεται πως τις επόμενες ώρες θα έχει αποκατασταθεί πλήρως.

Η Fraport Greece ευχαριστεί τους επιβάτες για την κατανόηση τους και τους καλεί πριν μεταβούν στο Αεροδρόμιο Μακεδονία  να ενημερώνονται για τον προγραμματισμό των πτήσεων είτε επικοινωνώντας  με την αεροπορική τους εταιρεία ή τον ταξιδιωτικό τους πράκτορα, είτε από την επίσημη ιστοσελίδα του Αεροδρομίου.

Σχόλια