Ζάχαρης: Η μάχη των ανοιχτών δρόμων χάθηκε, να κερδίσουμε τη μάχη των ανοιχτών σχολείων«Αδύναμος να ανταποκριθεί στις ανάγκες που προέκυψαν από μία προαναγγελθείσα χιονόπτωση αποδείχτηκε
ο Δήμος Νεάπολης Συκεών παρά το γεγονός ότι ο ίδιος ο δήμαρχος με ανακοίνωση του, δύο ημέρες πριν το γεγονός, διαβεβαίωνε ότι έχει λάβει όλα τα μέτρα» σχολίασε ο υποψήφιος δήμαρχος Νεάπολης- Συκεών Ηλίας Ζάχαρης.

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Ζάχαρη έχει ως εξής:

"Αδύναμος να ανταποκριθεί στις ανάγκες που προέκυψαν από μία προαναγγελθείσα χιονόπτωση αποδείχτηκε ο Δήμος Νεάπολης Συκεών παρά το γεγονός ότι ο ίδιος ο δήμαρχος με ανακοίνωση του, δύο ημέρες πριν το γεγονός, διαβεβαίωνε ότι έχει λάβει όλα τα μέτρα.

Δυστυχώς αποδείχτηκε ότι ο Δήμος δεν έκανε αυτά που ο ίδιος είχε χαρακτηρίσει απαραίτητα:

Το προσωπικό του δήμου δεν ετέθη στην πρέπουσα επιφυλακή για να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της χιονόπτωσης, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ούτε στρατηγός, ο οποίος περί άλλων ετύρβαζε από χθες το βράδυ -ασχολούμενος με το αγαπημένο του ...κόμμα και διάφορα ποδοσφαιρικά θέματα- ούτε στρατός.

Τα μικρά ευέλικτα οχήματα του δήμου για τη ρίψη αλατιού αποδείχτηκαν χαλασμένα.

Οι κεντρικοί δρόμοι έμειναν αδιάβατοι με αποτέλεσμα να μην μπορεί να εξυπηρετηθεί η αστική συγκοινωνία, την οποία ο ίδιος μας προέτρεπε να χρησιμοποιούμε

Οι άνθρωποι έμειναν υποχρεωτικά στα σπίτια τους διότι δεν μπορούσαν να μετακινηθούν.

Οι δήμοι πρέπει να κάνουν ό,τι χρειάζεται για να διασφαλίσουν την ομαλότητα στην καθημερινότητα των πολιτών.

Ο κ. Δανιηλίδης μέχρι τώρα απέτυχε παταγωδώς στη διαχείριση της κρίσης που προκάλεσε η χιονόπτωση.

Τώρα πλέον έχει δύο ημέρες μπροστά του, για να διασφαλίσει την ομαλή λειτουργία των σχολείων από την Τρίτη. Ουσιαστικά πρέπει:

Να είναι έτοιμος ο δήμος να καθαρίσει τις αυλές

Να έχει τον απαραίτητο εξοπλισμό για να καθαρίσει τις αυλές όπου δεν μπορεί να έχει πρόσβαση όχημα αποχιονισμού

Να έχει φροντίσει να ανάψει η θέρμανση εγκαίρως έτσι ώστε να είναι ζεστός ο χώρος.

Η παράταξη μας την ώρα που δινόταν η μάχη για την διευκόλυνση της ζωής των συνδημοτών μας, δεν θέλησε να κάνει εύκολη, εξυπνακίστικη κριτική από τα social media.


 Όμως, αν ο δήμος ή ο δήμαρχος χρειαστεί τη βοήθεια μας για την οργάνωση που δεν έχει, είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε την εμπειρία που απέκτησα έχοντας επί 2,5 χρόνια την ευθύνη για την πολιτική προστασία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Όταν δεν ξέρει, ας ρωτάει. Για μας το δύσκολο ανάγλυφο του δήμου μας είναι πλούτος και η ζωή των κατοίκων του πιο ωραίου δήμου του πολεοδομικού συγκροτήματος είναι πάνω από τις πολιτικές αντιπαραθέσεις.

Είμαστε στη διάθεση του.».

Σχόλια