Για την Παρασκευή "κλείδωσε" η συνάντηση Τσίπρα - Καμμένου, όπου αναμένεται να χωρίσουν οι δρόμοι των συγκυβερνητών -αν και, όπως επισημαίνουν από τη Νέα Δημοκρατία "με τον Καμμένο τίποτα δεν είναι απίθανο".


Με τον Πάνο Καμμένο επικοινώνησε χθες ο πρωθυπουργός και κατά πληροφορίες ζήτησε την αναβολή της συνάντησης προκειμένου να μην επισκιαστεί η αυριανή επίσκεψη της πρώην καγκελαρίου Άνχελα Μέρκελ στην Αθήνα.

Έτσι, ο Πάνος Καμμένος ανέβαλε για την Παρασκευή την συνέντευξη που θα έδινε απόψε σε τηλεοπτικό σταθμό.

Όπως είναι φυσικό, σε αναβρασμό βρίσκονται οι ανεξάρτητοι Έλληνες. Σε λίγο (ήταν προγραμματισμένη για τις 10 π.μ.) συνεδριάζει η κοινοβουλευτική ομάδα και στις 11:00 η Εκτελεστική επιτροπή του κόμματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δε θα παραστεί η υφυπουργός Εσωτερικών Μαρίνα Χρυσοβελώνη. Όπως είπε, δεν ενημερώθηκε έγκαιρα. Υπενθυμίζεται ότι σε συνέντευξή της στο ραδιοφωνικό σταθμό Real FM χθες, ανέφερε ακόμη ότι αν, κατά την άποψή της, η Συμφωνία των Πρεσπών «είναι πράγματι προς το συμφέρον της χώρας, από εκεί και πέρα δεν νομίζω ότι υπάρχει κανένας λόγος να φύγω από τη θέση μου και να δημιουργήσω προβλήματα στην κυβέρνηση».

Την ίδια στιγμή, θέμα δεδηλωμένης θέτει η Νέα Δημοκρατία.

Σήμερα αρχίζει η συζήτηση στη Βουλή των Σκοπίων επί των τεσσάρων τελικών τροπολογιών στο Σύνταγμα της χώρας, στη βάση της συμφωνίας των Πρεσπών. Διαφαίνεται ότι η συμφωνία μπορεί να εφαρμοστεί το αργότερο στις 15 Ιανουαρίου -αν και είναι πιθανό η διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί μέχρι την Παρασκευή.