Δυο έκτακτα περιστατικά μεταφοράς δημοτών, εξυπηρέτησε, από το πρωί σήμερα, ο δήμος Δέλτα, στα διοικητικά όρια του οποίου καταγράφεται πυκνή χιονόπτωση.


Το θέμα έφερε στη δημοσιότητά του, με ανάρτησή του στο Facebook, o δήμαρχος Δέλτα Μίμης Φωτόπουλος.

Συγκεκριμένα, ο κ. Φωτόπουλος ανάρτησε τα εξής;

"Εφιστάται η προσοχή στους πεζούς και στους οδηγούς να αποφεύγουν την κυκλοφορία εάν δεν υπάρχει ιδιαίτερη ανάγκη, καθώς και σε όλους τους κατοίκους του Δήμου να ακολουθούν τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, της ΕΥΑΘ και της ΕΔΑ ΘΕΣΣ για την προληπτική αντιμετώπιση του παγετού.

Σημειώνεται ότι υπάρχει αλάτι (για ιδιώτες) ώστε να ρίξουν μπροστά στα σπίτια και στα καταστήματά τους στα εξής σημεία:
• στο Αμαξοστάσιο της Ν. Μαγνησίας
• στην αλάνα δίπλα στο γήπεδο του Ιωνικού στα Διαβατά. 
• στο γήπεδο της Ομόνοιας Σίνδου
• στο Μυγδόνειο Αθλητικό Κέντρο της Χαλάστρας
• στο Συνεταιρισμό των Κυμίνων
• στο κλειστό γυμναστήριο του Καλοχωρίου

Οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 2310796117, 2310795892 και 6948-053917 ή να επικοινωνούν με τους κατά τόπους προέδρους των Κοινοτήτων για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων.

Επίσης, ο Δήμος Δέλτα διαθέτει ειδικά οχήματα 4Χ4 για την αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών ή ασθενών με χρόνιες παθήσεις που χρήζουν τακτικής θεραπείας και έχουν ανάγκη άμεσης μεταφοράς (όπως αντιμετωπίστηκαν ήδη 2 περιστατικά στα Ν. Μάλγαρα και στη Χαλάστρα).

Σε περίπτωση που κάποιοι δημότες αντιμετωπίζουν προβλήματα θέρμανσης, μπορούν να επικοινωνούν με τα παραπάνω τηλέφωνα για να φιλοξενηθούν στα δημοτικά γυμναστήρια των Κοινοτήτων και στα ΚΑΠΗ σε όλες τις Κοινότητες του Δήμου Δέλτα".