received_323272661735353

«Παρών» δήλωσε, ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Χάρης Αηδονόπουλος στο σημερινό Παναναπηρικό Συλλαλητήριο που οργάνωσε η Εθνική Συνομοσπονδία ΑΜΕΑ στο Άγαλμα Βενιζέλου.



Ο κ. Αηδονόπουλος, ως αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης επί τετραετία και σήμερα ως συντονιστής Κοινωνικής Συνοχής και Μεταναστευτικού, είχε ασχοληθεί με το πρόγραμμα «Συμμετέχω Ισότιμα» με δράσεις αθλητισμού και πολιτισμού για άτομα με σωματική, κινητική, νοητική ή αισθητική αναπηρία. Μεταξύ τους, προγράμματα ιστιοπλοΐας σε λίμνες, πλεύσεις ποταμών, ράφτινγκ, οικοτουρισμό καταδύσεις με αναπηρικό αμαξίδιο, ιππασία, αγώνες δρόμου, αναρρίχηση με σχοινιά, τοξοβολία, μπάντμιντον κ.α. για ΑΜΕΑ , αλλά και άτομα που βρίσκονται στα όρια του κοινωνικού αποκλεισμού και φιλοξενούνται σε δομές. Επίσης, είχε ασχοληθεί με πολιτιστικές εκδηλώσεις όπως η Χριστουγεννιάτικη συναυλία που γίνεται τα τελευταία χρόνια για παιδιά με Σύνδρομο Ντάουν, διανομή τροφίμων, παροχές ιματισμού κ.α.


Με την ίδια ιδιότητα ο κ. Αηδονόπουλος έχει επίσης στηρίξει ενεργά συλλαλητήρια ανάλογα με το σημερινό σε Ημαθία, Πέλλα, Πιερία, Σέρρες, Κιλκίς κ.α.


«Ως αντιπεριφερειάρχης και ως ιατρός, έχω γνωρίσει από κοντά την αγωνία και τον αγώνα των ανθρώπων με ειδικές δεξιότητες για ισότιμη ένταξη, υγεία, αξιοπρεπή δουλειά, εκπαίδευση ξεπέρασμα των προκαταλήψεων και των δυσκολιών διαβίωσης σε μια πόλη με ελλιπείς υποδομές», αναφέρει ο κ. Αηδονόπουλος.


«Η ισότιμη συμμετοχή κοινωνικών ομάδων με διαφορετικότητα, αποτελεί ύψιστο καθήκον μιας πολιτισμένης πολιτείας και σαφώς μιας σύγχρονης Δημοτικής Αρχής», προσθέτει ο κ. Αηδονόπουλος. «Και θέλουμε και ξέρουμε και μπορούμε να το πετύχουμε», καταλήγει.