Με μια φωτογραφία στην οποία φορά τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας με το όνομα «Αντετοκούνμπο» ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έστειλε το δικό του μήνυμα, μέσω Instagram, σχετικά με το ρατσιστικό σχόλιο σε βάρος του Θανάση Αντετοκούνμπο.

«Σεβασμός και περηφάνια για τους ανθρώπους που γεννήθηκαν, μεγάλωσαν εδώ και έκαναν την Ελλάδα, δική τους πατρίδα. Καμία ανοχή στο ρατσισμό και το μίσος» έγραψε ο πρωθυπουργός.
Μάλιστα, στην ανάρτησή του ο πρωθυπουργός έχει κάνει «tag» τα τέσσερα αδέρφια Αντετοκούνμπο, Θανάση, Γιάννη, Κώστας και Αλέξανδρο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Θανάσης Αντετοκούνμπο δέχθηκε ρατσιστική επίθεση από τον παρουσιαστή Τάκη Τσουκαλά.

Το συγκινητικό μήνυμα του αδερφού του Γιάννη Αντετοκούνμπο έγινε viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.


Το ΕΣΡ καλεί σε ακρόαση το Extra στις 20 Νοεμβρίου για το ρατσιστικό ξέσπασμα Τάκη Τσουκαλα κατά του Θανάση Αντετοκουνμπο τον όποιον αποκάλεσε «πίθηκο», μεταξύ άλλων χαρακτηρισμών.

Το Εθνικό ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο καλεί σε ακρόαση το Extra στις 20 Νοεμβρίου. Αιτία το ρατσιστικό ξέσπασμα του Τάκη Τσουκαλα κατά του Θανάση Αντετοκούνμπο.

Το βίντεο με το ρατσιστικό υβρεολόγιο του Τάκη Τσουκαλά μεταβιβάστηκε στο ΕΣΡ και τον Άρειο Πάγο από τη γενική γραμματέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Μαρία Γιαννακάκη