Επίσκεψη κινητής μονάδας μαστογράφου  με Δωρεάν μαστογραφίες θα πραγματοποιηθούν στο Δήμο Δέλτα,αύριο  Τετάρτη 17/10/2018, στη Σίνδο και στη Χαλάστρα, στο πλαίσιο του προγράμματος Δωρεάν Μαστογραφικού Ελέγχου, της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας που στηρίζεται από την Κ.Ε.Δ.Ε.

Ο καρκίνος του μαστού είναι η συχνότερη κακοήθεια που εμφανίζεται στις γυναίκες της χώρας μας. Ο αριθμός των νέων περιστατικών κάθε χρόνο στη χώρα μας υπολογίζεται σε 5.000.
Παρόλη την υψηλή συχνότητα της ασθένειας, η αντιμετώπισή της τα τελευταία χρόνια δίνει ολοένα και καλύτερα αποτελέσματα, αφού η πλειοψηφία των ασθενών θα ζήσει πάρα πολλά χρόνια και η ποιότητα τους θα επηρεαστεί ελάχιστα.

Η εξέταση που χρησιμοποιείται για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού είναι η μαστογραφία.Ο μαστογραφικός έλεγχος συνιστάται να ξεκινάει από την ηλικία των 40 ετών.

Η εξέταση είναι ανώδυνη, διαρκεί ελάχιστο χρόνο και με τα νέα μηχανήματα που η δόση ακτινοβολίας είναι εξαιρετικά χαμηλή.

Στo πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, η μονάδα μαστογράφου συνεχίζοντας το πρόγραμμα ευαισθητοποίησης και έγκαιρης διάγνωσης θα βρίσκεται :17 Οκτωβρίου 2018 στην Κεντρική Πλατεία της Χαλάστρας


#μαστογραφίες,#Δωρεάν