Η AddArt συνδιοργανώνει με το Δήμο Θεσσαλονίκης και το Τμήμα Τουρισμού τo δεύτερο μεγαλύτερο Animation Festival στην Ελλάδα. Το TAF έρχεται για 4η συνεχή χρονιά στη Θεσσαλονίκη, με ελεύθερη είσοδο για όλους στις 18-19-20-21 Οκτωβρίου 2018.
Προβολές θα γίνονται στον κινηματογράφο “ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΝ”, ενώ στη Δημοτική Κεντρική Βιβλιοθήκη θα πραγματοποιούνται εργαστήρια και παιδικές προβολές.
Μερικοί από τους προσκεκλημένους:
-Tim Allen, βασικός animator στο Isle of Dogs του Wes Anderson
-Nick & Nancy Phelps μουσικοσυνθέτης σε animation ταινίες
-Federico Vallarino από την Toon Boom.
-Ίριδα Ζιόγκα που θα παρουσιάσει το νέο της επιτυχημένο project MAN WANTED
-Νίκος Δεληγκάρης που θα παρουσιάσει την ψυχολογία και σημασία στην σύνθεση και χρώμα της εικόνας.
Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι ομιλίες και τα πάνελ με θέμα το animation και τις εφαρμογές του, αλλά και τις ευκαιρίες που υπάρχουν στο χώρο του animation στην Ελλάδα.
Η προβολή των ταινιών του αφιερώματος είναι δωρεάν για το κοινό και εξασφαλίζεται η πρόσβαση σε ΑμεΑ.
Special συλλογές:
-Το Ουκρανικό και Ουγγρικό πανόραμα Animation
-Τα αφιερώματα HUMAN RIGHΤS ANIMATED με τη στήριξη του ιδρύματος Heinrich-Böll-Stiftung GR, όπου μέσα από την τέχνη του animation θα προβάλλονται επιλεγμένες ταινίες μικρού μήκους που θα θίγουν ή θα αναδεικνύουν θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Επιστρέφουν οι Chloé Alliez & Violette Delvoye, όπου θα παρουσιάσουν σε παγκόσμια πρεμιέρα την ολοκληρωμένη σειρά τους World in (stop) Motion. Ένα επεισόδιο της, το “Ruined Picture”, γυρίστηκε στο πλαίσιο του TAF πέρυσι μαζί με συμμετέχοντες σε διήμερο εργαστήριο stop motion.
Τα πρωινά του Σαββάτου και της Κυριακής θα διεξαχθούν προβολές και Workshops για παιδιά.
Στη φετινή διοργάνωση θα διεξαχθεί διαγωνισμός ταινιών animation μικρού μήκους και θα υπάρξουν βραβεύσεις σε διάφορες κατηγορίες.
Τέλος, οι συμμετέχοντες θα βραβευθούν για τη συνολική τους προσφορά στο χώρο του animation.
#Animation_Festival
@σίσση βασιλειάδου