[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Η σέλφι του Νότη Μαριά στο γκράφιτι του Ξυλούρη


Στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για την 74η Επέτειο του Ολοκαυτώματος των Ανωγείων  συμμετείχε ο πρόεδρος του Κόμματος «Ελλάδα – Ο Άλλος Δρόμος», Ευρωβουλευτής, Καθηγητής Νότης Μαριάς και το αποτύπωσε με μία σέλφι στο γκράφιτι του Ξυλούρη!

Το γκράφιτι δημιουργήθηκε πριν λίγες ημέρες, στην είσοδο του χωριού, στα Ανώγεια, με την αιώνια μορφή του Νίκου Ξυλούρη και τους στίχους του Ρίτσου: «Γιατί εμείς δεν τραγουδάμε για να ξεχωρίσουμε αδελφέ μου απ’τον κόσμο. Εμείς τραγουδάμε για να σμίξουμε τον κόσμο..». Ήταν μια  πρωτοβουλία της ομάδας του Φεστιβάλ «Χαιμαλίνα» και τους «ΑνώγειαΝεοι», που υλοποιήθηκε με τη βοήθεια του Δήμου Ανωγείων.

Φυσικά χρειάστηκε το αστείρευτο ταλέντο του Βιαννίτη γραφίστα Αλέξανδρου Ραπτάκη που έδωσε μορφή σε αυτή την ιδέα!

Οι εκδηλώσεις 


Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων ο Νότης Μαριάς κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των πεσόντων ενώ είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις με κατοίκους των Ανωγείων καθώς και με τον γνωστό αγωνιστή παπά – Ανδρέα Κεφαλογιάννη.

Μετά το πέρας των εκδηλώσεων σε δηλώσεις του ο Νότης Μαριάς επισήμανε ότι δεν ξεχνά τις θηριωδίες των γερμανικών στρατευμάτων κατοχής που δολοφόνησαν τους συμπατριώτες μας, ηρωικούς κατοίκους των Ανωγείων πριν από 74 χρόνια και με την παρουσία του τιμά τον αγώνα τους.

Χρέος όλων μας, συνέχισε ο Νότης Μαριάς, είναι να μη λησμονήσουμε αυτούς που σφαγιάστηκαν χωρίς κανένα έλεος από τους κατακτητές, ενώ, ευθύνη μας είναι να αγωνιστούμε μέχρι τέλους για τη δικαίωσή τους.

Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: «Από εδώ από τα Ανώγεια, καλούμε την κυβέρνηση, επιτέλους να προχωρήσει στην διεκδίκηση των Οφειλών της  Γερμανίας προς την Ελλάδα, οι οποίες συμπεριλαμβάνουν τις Πολεμικές Επανορθώσεις, το Αναγκαστικό Κατοχικό Δάνειο, τις Αποζημιώσεις των συγγενών των θυμάτων που εκτελέστηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής και την επιστροφή των κλαπέντων από τους ναζί αρχαιολογικών θησαυρών μας. Για τον λόγο αυτόν η κυβέρνηση πρέπει άμεσα να εγγράψει τις  Γερμανικές Αποζημιώσεις στον νέο κρατικό προϋπολογισμό».
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα σχόλια ελέγχονται πριν από τη δημοσίευση. Απαντάμε σε επώνυμα σχόλια. Διαγράφουμε υβριστικά σχόλια, που μπορεί να προκαλέσουν εισαγγελική παρέμβαση.
Με τη λέξη επαλήθευσης που ζητάμε, προσπαθούμε να αποφύγουμε τα spam και τυχόν ιούς, που θα βλάψουν και το δικό σας υπολογιστή.


ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[ΕΙΔΗΣΕΙΣ][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΤΕΧΝΕΣ

[ΤΕΧΝΕΣ][bleft]

SPORTS

[Αθλητικά][bsummary]