Πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού από αύριο Τετάρτη κυρίως στις βορειοδυτικές περιοχές της χώρας με ισχυρές βροχές, καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού.



Συγκεκριμένα, αύριο Τετάρτη, θα επηρεαστούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες η Ήπειρος, η Δυτική Μακεδονία, η Κεντρική Μακεδονία (κυρίως Πέλλα, Ημαθία, Πιέρια), η Θεσσαλία (δυτική και βόρεια) και ορεινές-ημιορεινές περιοχές της Δυτικής Στερεάς.

Την Πέμπτη κατά διαστήματα μέχρι το βράδυ και κυρίως το μεσημέρι-απόγευμα τα φαινόμενα θα «χτυπήσουν» σε Ήπειρο, Δυτική Μακεδονία και Κεντρική Μακεδονία(κυρίως Πέλλα, Ημαθία, Πιέρια) και μέχρι το απόγευμα πιθανόν το βόρειο Ιόνιο.

Το μεσημέρι-απόγευμα πιθανότατα θα επηρεαστούν  η Δυτική Στερεά, η Κεντρική Στερεά, η Θεσσαλία, η δυτική και βόρεια Πελοπόννησος.



Συμβουλές από το δήμο




Λόγω του έκτακτου δελτίου επιδείνωσης καιρού που ισχύει από Τετάρτη 15.08.2018 έως και την Πέμπτη 16.08.2018, ο δήμος Θεσσαλονίκης, με έκτακτη ανακοίνωσή του, εφιστά την προσοχή των πολιτών για τα ακόλουθα:



Βεβαιωθείτε ότι οι υδρορροές και τα φρεάτια έξω από το σπίτι σας δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.

Ασφαλίστε αντικείμενα τα οποία μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο ή τη ραγδαία βροχόπτωση και ενδέχεται να προκαλέσουν τραυματισμούς ή ζημιές.

Ακολουθήστε πιστά τις οδηγίες των αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία, Πυροσβεστική Υπηρεσία κλπ και ενημερωθείτε από την ιστοσελίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Αποφύγετε τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Μεταβάλλετε το πρόγραμμα των μετακινήσεών σας, ώστε να αποφύγετε την αιχμή των καιρικών φαινομένων.

Αν πρόκειται να μετακινηθείτε, ενημερωθείτε για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου.