pto708

Σάλος με το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου και εμφανίζει τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Σέλτσα, να τραγουδάει και να χορεύει με τον ύμνο του αλυτρωτισμού των «Μακεδόνων του Αιγαίου».


Πρόκειται για ένα τραγούδι που, όπως αναφέρει το ThePresident, καλεί τους «Μακεδόνες» να μην ξεχνούν την «Αιγαιακή Μακεδονία», τη «γη των προγόνων τους». Μιλά για τις μάνες και τους γονείς των «Μακεδόνων του Αιγαίου» και τη νοσταλγία τους για τα «δικά τους εδάφη»!


«Μην ξεχνάτε Μακεδόνες, μην ξεχνάτε – είσαστε Μακεδόνες – μην ξεχνάτε την Αιγαιακή Μακεδονία» “Egejska Makedonija ne zaboravajte”. 


Το τραγούδι αυτό χορεύεται στα πανηγύρια των αυτοαποκαλούμενων «Μακεδόνων του Αιγαίου», γράφτηκε από «Μακεδόνες της Αυστραλίας» και ζητά την απόδοση της «πατρίδας τους», της «Μακεδονίας του Αιγαίου» (δηλαδή της Καστοριάς και της Φλώρινας).



Στον βουλευτή πάντως έδωσε πλήρη κάλυψη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος που όταν ρωτήθηκε απάντησε: «Οι Ελληνες πολίτες μπορούν να χορεύουν ό,τι θέλουν».


Υπενθυμίζεται ότι κατά το παρελθόν ο ίδιος βουλευτής είχε κάνει προσφυγή κατά της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, για το θέμα της οργάνωσης Ουράνιο Τόξο.