[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Mια ανοιξιάτικη έκθεση, στην γκαλερί ΡωΟρχιδέες και γαϊδουράγκαθα στην έκθεση του Γιώργου Μπουδαλή, στη γκαλερί Ρω μέχρι και τις 12 Μαϊου.

"H βοτανική ζωγραφική για μένα είναι μια διαδικασία οικειοποίησης της ομορφιάς των φυτών, όσο πιστότερη η απεικόνιση τόσο βαθύτερα προσεγγίζω την παρουσίας τους. Ζωγραφίζω κατά κανόνα πορτρέτα φυτών, με το φυτό να ποζάρει μπροστά μου για όσες ώρες χρειαστεί. Τα περισσότερα από τα πορτρέτα της έκθεσης είναι φυτά που καλλιέργησα, μεγάλωσα και έπεισα να ανθίσουν. Μας συνδέει λοιπόν κάτι περισσότερο από την απλή παρατήρηση και απεικόνιση, με μια έννοια, μας συνδέουν δεσμοί συγγένειας", λέει ο καλλιτέχνης.


Γιώργος Μπουδαλής

Ο Γιώργος Μπουδαλής σπούδασε συντήρηση έργων τέχνης στην Ελλάδα, την Ιταλία και την Αγγλία και εργάζεται ως συντηρητής βιβλίων και έργων τέχνης σε χαρτί. Σπούδασε ζωγραφική στη Σχολή Καλών τεχνών στη Θεσσαλονίκη. Αυτή είναι η πρώτη του έκθεση βοτανικής ζωγραφικής.


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα σχόλια ελέγχονται πριν από τη δημοσίευση. Απαντάμε σε επώνυμα σχόλια. Διαγράφουμε υβριστικά σχόλια, που μπορεί να προκαλέσουν εισαγγελική παρέμβαση.
Με τη λέξη επαλήθευσης που ζητάμε, προσπαθούμε να αποφύγουμε τα spam και τυχόν ιούς, που θα βλάψουν και το δικό σας υπολογιστή.


ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[ΕΙΔΗΣΕΙΣ][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΤΕΧΝΕΣ

[ΤΕΧΝΕΣ][bleft]

SPORTS

[Αθλητικά][bsummary]