Ξεχωριστό πολιτιστικό γεγονός για τη Θεσσαλονίκη αποτέλεσε το 8ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Χορωδιών Μιούζικαλ που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχιακό Μέγαρο, στη Ρωμαϊκή Αγορά και στην Αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ.


Χορωδιακά και χορευτικά συγκροτήματα υψηλής ποιότητας από Γαλλία, Σουηδία, Ουκρανία, Ισραήλ, Ιορδανία, Τουρκία, Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, Βουλγαρία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Κροατία, Σερβία και Ελλάδα, παρουσίασαν ένα υπερθέαμα χορογραφιών, μελωδιών και χρωμάτων, σε μια μοναδική στο είδος της διοργάνωση από τη Χορωδία «ΚΟΡΑΗΣ».
Η είσοδος στις συναυλίες του Φεστιβάλ ήταν ελεύθερη για το κοινό που κατέκλυσε ασφυκτικά, όπως κάθε χρόνο, την Αίθουσα Τελετών Α.Π.Θ.
Το Φεστιβάλ άνοιξε τις πύλες του την Παρασκευή, στο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, με σεμινάριο για τη χορωδιακή μουσική που πραγματοποίησαν οι καθηγητές Πανεπιστημίου : Jasenka Ostoijć από την Κροατία και ο Leonard Raybon από τις Η.Π.Α. Συνεχίστηκε το πρωί του Σαββάτου 28 Απριλίου, με όλες τις χορωδίες να παίρνουν μέρος στην Επίσημη Τελετή Έναρξης, στο Ωδείο της Ρωμαϊκής Αγοράς, πλημμυρίζοντας μελωδικά το ιστορικής αξίας αρχαιολογικό μνημείο της πόλης. Το Φεστιβάλ συνεχίστηκε με τρεις συναυλίες στην κεντρική σκηνή του Φεστιβάλ από τις χορωδίες και τους χορευτές των σχολών “Άσπα Βασιλείου” και “VISTA”. Ξεχωριστό γεγονός χαράς και γλεντιού για όλους η Βαλκανική βραδιά που οργανώθηκε το βράδυ του Σαββάτου, στο χώρο του Πανεπιστημίου, με μεγάλη μπάντα από τα Βαλκάνια.
Το 8ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Χορωδιών Μιούζικαλ ήταν αφιερωμένο στην Ειρήνη, τη Φιλία, τη Συνεργασία, τη Συναδέλφωση και την Αλληλεγγύη ανάμεσα στους λαούς. Χορηγοί επικοινωνίας ήταν η ΕΡΤ 3, το ΤV 100 και τo FM 100, o 102 FM και ο 9,58 ο ραδιοφωνικός σταθμός στο Κόκκινο και το City Portal. 
Με τις ωραιότερες εντυπώσεις από τις παραστάσεις όλων των συμμετεχόντων, το ραντεβού με τους πολυάριθμους φίλους του Μιούζικαλ ανανεώθηκε για το 9ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Χορωδιών Μιούζικαλ που θα πραγματοποιηθεί από 10 έως 12 Μαΐου 2019, στην πόλη της Θεσσαλονίκης.





#φεστιβάλχορωδιών
#festivalmusic
#κοραής