Το θέμα των αλλαγών που θέλει να επιφέρει η κυβέρνηση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση (το νομοσχέδιο με την επωνυμία "Κλεισθένης") είναι ένα από όσα θα συζητηθούν στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, την ερχόμενη Δευτέρα 7 Μαΐου 2018.


Συνολικά στην ημερήσια διάταξη υπάρχουν... 71 θέματα, κάτι που δεν αποκλείει ή τη λήξη της συνεδρίασης τις... πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, ή τη διακοπή της και τη συνέχισή της άλλη μέρα. Κι αυτό παρά το γεγονός ότι η έναρξη της συνεδρίασης προγραμματίστηκε για τις 2 μ.μ. (αντί της συνηθισμένης 4 μ.μ.), αφού θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι ελάχιστοι δημοτικοί σύμβουλοι θα προσέλθουν στην ώρα τους, όπως, άλλωστε, γίνεται πάντα!

Επίσης, στη συνεδρίαση είναι προγραμματισμένα κι άλλα θέματα που... σηκώνουν συζήτηση, όπως η έγκριση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος δημοσιονομικής στρατηγικής Δήμου Θεσσαλονίκης, περιόδου 2019- 2022, η αποδοχή της συμμετοχής του Δήμου Θεσσαλονίκης στο πρόγραμμα «Φιλόδημος IΙ» που αφορά στην προμήθεια μηχανημάτων έργου, οχημάτων ή/και συνοδευτικού εξοπλισμού του Υπουργείου Εσωτερικών, η συνδιοργάνωση ποδηλατικών δράσεων Κυκλοφοριακής Αγωγής και Οδικής Ασφάλειας για παιδιά που δίνει την αφορμή στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης να μιλήσουν για το παρατημένο δίκτυο ποδηλατοδρόμων του Δήμου Θεσσαλονίκης, η παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης του αναψυκτηρίου στον Κέδρινο Λόφο (ειδικά μετά τις αντιδράσεις για την παραχώρηση των γυάλινων περιπτέρων της Νέας Παλίας), αλλά και η αναμόρφωση του προϋπολογισμού έργων που χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (δάνειο για το οποίο η δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ "Ανοικτή Πόλη", αλλάζει συχνά γνώμη για το αν είναι χρήσιμο ή όχι...).