Αν την Τρίτη 8 Μαΐου 2018 δείτε κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και άλλων φορέων στο Σέιχ Σου, μην ανησυχήσετε. Θα γίνει άσκηση, στο πλαίσιο της καλύτερης προετοιμασίας και του ελέγχου της αξιοπιστίας του σχεδιασμού πρόληψης και αντιμετώπισης δασικών πυρκαγιών.

Η άσκηση μεγάλης έκτασης με την κωδική ονομασία "ΔΙΑ - ΠΥΡΟΣ 2018", θα γίνει στη  θέση «Παράδεισος - Στέκι Συνταξιούχων», στον κόμβο Διαγόρα της περιφερειακής οδού Θεσσαλονίκης. 

Η άσκηση σχεδιάστηκε από την Πυροσβεστικής Υπηρεσία Ν. Θεσσαλονίκης και θα υλοποιηθεί σε συνεργασία των εμπλεκόμενων φορέων: της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης (Μ.Ε.Θ.), της ΕΛ.ΑΣ., των Ενόπλων Δυνάμεων (Γ' Σώμα Στρατού, 383 ΜΕΕΑ (113ΠΜ), της Τοπικής Αυτοδιοίκησης(Δήμοι Θεσσαλονίκης, Νεάπολης-Συκεών και Πυλαίας-Χορτιάτη), της Διεύθυνσης Δασών και Εθελοντικές Οργανώσεις (εγγεγραμμένες στο μητρώο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας που εμπλέκονται στη δασοπυρόσβεση). 

Σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης η πυρκαγιά θα ξεσπάσει κοντά στον κόμβο της Διαγόρα και υποτίθεται ότι θα πνέουν νότιοι - νοτιοδυτικοί άνεμοι 5 Μποφόρ, κάτι που σημαίνει ότι οι φλόγες θα τυλίξουν όλη την περιοχή και η φωτιά θα επεκταθεί σε χρόνο - ρεκόρ. 

Η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ενημερώνει τους πολίτες ότι κατά τη διάρκεια της άσκησης θα υπάρχει περιφρούρηση για την απομάκρυνσή τους από το σημείο που θα πραγματοποιηθεί η άσκηση. 

Επίσης, εφιστά την προσοχή τους στο να αποφύγουν να επισκεφθούν το σημείο εκείνο, διότι πυροσβεστικά αεροσκάφη θα ρίχνουν νερό από μεγάλο ύψος και ελλοχεύει κίνδυνος για τη σωματική τους ακεραιότητα.