koniordou.jpg


"Η Ροτόντα έρχεται πρώτη στην επισκεψιμότητα. Έχει ξεπεράσει του 150.000 επισκέπτες και είναι πρώτη ακόμη και από το μουσείο. Υπάρχει επίσης μεγάλη άνοδος και στο Επταπύργιο, όπου υπάρχει σκέψη να πραγματοποιηθεί έκθεση με τα αρχεία των φυλακισμένων" .


Αυτό τόνισε η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λυδία Κονιόρδου, κατά την ομιλία της στο 11ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση, στη Θεσσαλονίκη.

Η κα Κονιόρδου έκανε λόγο για άνοδο της επισκεψιμότητας στους αρχαιολογικούς χώρους της πόλης, ξεχωρίζοντας το μνημείο της Ροντόντας.


Αναφέρθηκε, ακόμη, στα ευρήματα του μετρό: "Κομβική η Θεσσαλονίκη ορίζει το πολιτιστικό γίγνεσθαι της Βόρειας Ελλάδας. Η συνεργασία του υπουργείου πολιτισμού και του υπουργείου μεταφορών αποδίδουν. Αυτό αποδεικνύεται κυρίως στο μεγάλο μας καμάρι, το μέτρο της Θεσσαλονίκης. Οι πολίτες θα συγκατοικούν την καθημερινότητά της με την αρχαία πόλη κάτω από την πόλη" επισήμανε κατά την ομιλία της η υπουργός.

Επανέλαβε πως προχώρησαν γοργά οι αρχαιολογικές εργασίες και ότι έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι αρχαιολογικές εργασίες στους σταθμούς, πλην αυτού της Αγίας Σοφίας. 

"Έχουν παραδοθεί όλες οι στάσεις από την αρχαιολογική υπηρεσία. Ολοκληρώθηκαν οι ανασκαφές. Μένει μόνο ο σταθμός της Αγίας Σοφίας" τόνισε. 

Η κ. Κονιόρδου αποκάλυψε πως προχωρά η ανάδειξη των υπερώων του ναού της Αγίας Σοφίας. "Ολοκληρώνονται οι μελέτες για την ανάδειξη και απόδοση στο κοινό των υπερώων του ναού της Αγίας Σοφίας. Θα προσθέσει έναν νέο, άγνωστο μέχρι τώρα, αρχαιολογικό χώρο και αναμένεται να προσελκύσει μεγάλο μέρος των επισκεπτών" σημείωσε.