eyath_diamartyria_20180326_02

Συνάντηση με τους υπουργούς κ.κ. Πάνο Σκουρλέτη, Όλγα Γεροβασίλη και Μαρία Κόλλια Τσαρουχά είχε, χθες, Τετάρτη 28 Μαρτίου, τριμελής αντιπροσωπεία των συμβασιούχων της ΕΥΑΘ.

 


Η συνάντηση έκλεισε με συνεννόηση για συνάντηση δικηγόρων των δύο πλευρών προκειμένου να ξεπεραστούν νομικά κωλύματα, που οι τρεις υπουργοί θεωρούν ότι υπάρχουν, ώστε να διευθετηθεί οριστικά το πρόβλημα των 87 συμβασιούχων οι οποίοι, μετά από πολλά χρόνια, οδηγούνται στην έξοδο.


Οι εργαζόμενοι μίλησαν για αδικία καθώς βρίσκονται, μετά από πολλά χρόνια εργασίας, στο δρόμο και για “επιθετική στάση της διοίκησης” απέναντί τους. Χαρακτήρισαν, επίσης, “αθέμιτα” τα μέσα που χρησιμοποίησε η διοίκηση στα δικαστήρια εναντίον τους.


Στη συνάντηση παρευρέθησαν ο σύμβουλος του γραφείου του πρωθυπουργού κ. Γιάννης Αντωνιάδης, ενώ η ΕΥΑΘ Α.Ε. εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο καθηγητή Γιάννη Κρεστένιτη και τον α αντιπρόεδρο κ. Γιάννη Παπαϊωάννου. Το παρών έδωσε και ο πρόεδρος του ΕΚΘ κ. Παναγιώτης Τσαραμπουλιδης.


Σε ανακοίνωση των εργαζόμενων τονίζεται ότι “τα μέλη της κυβέρνησης εκδήλωσαν την κατανόηση τους στην αγωνία και στο σοβαρό πρόβλημα που έχουμε περιέλθει μετά από τόσα χρόνια  -και μάλιστα εξειδικευμένης- εργασίας.  Θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν θα μείνουν στα λόγια όλα όσα ειπώθηκαν με την πρόφαση νομικών κωλυμάτων. Ο αγώνας μας συνεχίζεται μέχρι οριστικής λύσης”.