Τα μηνύματα των πολιτικών από την παρέλαση της Θεσσαλονίκης


Αυστηρά μηνύματα προς την Τουρκία εξέπεμψαν όλοι οι πολιτικοί που παρακολούθησαν την παρέλαση για την 25η Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη, αμέσως μετά την περάτωσή της.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης, που εκπροσώπησε την κυβέρνηση, τόνισε:

"Σήμερα γονατίζουμε μπρος στους ήρωές μας. Φωτίζουμε την ορμή τους, συνεχίζουμε το έργο τους και παραδίδουμε την εντολή στη νέα γενιά για να μας ξεπεράσει. Τα μηνύματα της εθνικής επετείου είναι επίκαιρα. Επιδιώκουμε την ειρήνη, τον διάλογο, τη σταθερότητα και τη συνεργασία, ταυτόρονα όμως είμαστε αποφασισμένοι και μπορούμε να υπερασπίσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Ομόνοια, ομοψυχία είναι τα εχέγγυα για να υπερασπιστούμε τα δίκαιά μας".

Μήνυμα εντός κι εκτός συνόρων έστειλε από την πλευρά του ο βουλευτής της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης που εκπροσώπησε τη Νέα Δημοκρατία: "Κανείς δεν έχει δικαίωμα να υποτιμά την πίστη των Ελλήνων στα ιδανικά που συνθέτουν την εθνική τους ταυτότητα" είπε και πρόσθεσε ότι δεν πρέπει να υποτιμάται και η δυνατότητα των Ελλήνων  να φανούν αντάξιοι και να υπερασπιστούν την ιστορική παρακαταθήκη των προγόνων τους.

"Σήμερα οφείλουμε να σφυρηλατήσουμε την εθνική ενότητα και αυτοπεποίθηση" σημείωσε από την πλευρά του, o Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Αρβανιτίδης, ο οποίος ζήτησε την άμεση απελευθέρωση των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία.

Την άμεση απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία ζήτησε και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας,. Ζήτησε επίσης λύση στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων χωρίς να περιλαμβάνεται ο όρος Μακεδονία.

Τέλος, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, τόνισε: "Τιμούμε την εθνική επέτειο της αρχής της δημιουργίας του ελληνικού κράτους και την απελευθέρωση από τον οθωμανικό ζυγό, με μια ευχή. Να σημαίνει και την επανάσταση για να ξαναγίνει η χώρα μας, να σηκώσει κεφάλι, να φύγουμε πρώτα από την οικονομική κρίση και κατά δεύτερο να έχουμε τον νου μας, οι κίνδυνοι, ιδιαίτερα από την Τουρκία, είναι εξαιρετικά μεγάλοι. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και ενωμένοι για να αντιμετωπίσουμε όλους αυτούς τους κινδύνους".

Σχόλια