Το είδαμε κι αυτό στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης! Η πρόταση της διοίκησης Μπουτάρη για τις εορταστικές εκδηλώσεις των Χριστουγέννων, πέρασαν με τη... διπλή ψήφο της προέδρου του σώματος, Καλυψώς Γούλα!


Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ειπώθηκαν πολλά και διάφορα, μετά την αρχική διασταύρωση ξιφών από τους επικεφαλής των παρατάξεων. Έτσι, ο πρώην πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου, Παν. Αβραμόπουλος, έθεσε θέμα νομιμότητας της απόφασης αναφέροντας τα προαπαιτούμενα που θέτει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας -Θράκης. Μάλιστα είχε έναν έντονο διάλογο με τον αντιδήμαρχο Τουρισμού, Σπ. Πέγκα χαρακτηρίζοντάς τον στη συνέχεια - χωρίς όμως να τον αναφέρει - ως γκαουλάιτερ. Έντονη ήταν η απάντηση και του αντιδημάρχου Τουριστικής Ανάπτυξης, για να του πει ο κ. Αβραμόπουλος ότι είναι... "μικρού αναστήματος"!

Ένα άλλο θέμα που έθεσε ο κ. Αβραμόπουλος ήταν ότι, όπως του είπε την περασμένη Κυριακή συνάντησε τον καθηγητή του ΑΠΘ Απ. Βέτα, που, ως σκηνογράφος, είχε επιμεληθεί τον περσινό Χριστουγεννιάτικο διάκοσμο και του είπε πως, ακόμη, δεν έχει εξοφληθεί από το Δήμο Θεσσαλονίκης. Η Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Μαίρη Ακριτίδου, απάντησε πως ο δήμος δεν οφείλει τίποτα στον κ. Βέττα.

Κόντρα υπήρξε και με τον σύμβουλο της Πρωτοβουλίας Κ. Ζέρβα. Μάλιστα ο κ. Ζέρβας παρουσίασε παρόμοιους προϋπολογισμούς άλλων δήμων (για τη Θεσσαλονίκη θα δοθούν περίπου 120.000 ευρώ), όπως της Λάρισας και συνέκρινε τα ποσά που θα πάρει γνωστό συγκρότημα για την παρουσία του στις γιορτές (17.000 ευρώ για την εμφάνιση στη Θεσσαλονίκη, ενώ πήρε 12.000 ευρώ για την εμφάνιση στη Λάρισα). 

Αρκετοί σύμβουλοι έθεσαν τα ζητήματα των απευθείας αναθέσεων μεγάλων ποσών αλλά και τα υπερβολικά κόστη - όπως είπαν - για τις συναυλίες και τον φωτισμό.

Όταν ήρθε η ώρα της ψηφοφορίας, υπέρ ψήφισαν οι σύμβουλοι Μπαρμπυνάκης, Πέγκας, Φωτίου, Αγγελίδου, Δημαρέλος, Πασχαλίδου, Χρυσίδου, Ασλανίδου, Λεκάκης, Παππάς, Ρανέλα, Ακριτίδου, Διαμαντάκης, Λιακόπουλος, Τελίδης, Άγιος, Ζαχαριάδης, Κιοσέογλου και Γούλα(όλοι της διοικούσαςν "Πρωτοβουλίας), κατά οι σύμβουλοι Καλαφάτης, Αδαμίδου-Γκουλέκα, Κυριζίδης, Δημητριάδης, Ράπτης, Γωγάκος, Κούβελας, Παντελίδης, Ζεϊμπέκης, Αβραμίδου (των Εντάξει), Αϊβάζογλου (της παράταξης "Γειτονιές και Δρόμοι"), Δελής, Κωνσταντινίδης (της "Λαϊκής Συσπείρωσης"), Ζέρβας (της "Πρωτοβουλίας"), Σεβρής (των "Μένουμε Θεσσαλονίκη") και Αβαρλής (της "Ανοικτής Πόλης"), ενώ λευκό οι τρεις της "Πρωτοβουλίας" Αβραμόπουλος, Κουράκης και Αρβανίτης.

Καθώς οι ψήφοι ήταν 19 υπέρ, 16 κατά και 3 λευκά, το θέμα πέρασε με την διπλή ψήφο της προέδρου, Καλυψώς Γούλα.