Τι είχες Γιάννη (Μπουτάρη); Τι είχα... πάντα: Συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης για τον Χριστουγεννιάτικο διάκοσμο της πόλης!


Την κουβέντα άνοιξε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Σταύρος Καλαφάτης. «Δυο πράγματα περιμένουν οι Θεσσαλονικείς κάθε Χριστούγεννα. Την προβολή των σίκουελ της ταινίας Home Alone και το… σίκουελ για το τι θα γίνει με τον Χριστουγεννιάτικο διάκοσμο της πόλης», είπε! Και πρόσθεσε:

«Ο δήμαρχος θέλει να κερδίσει το στοίχημα των Χριστουγέννων, όμως ξεχνάει το πνεύμα των Χριστουγέννων»! Αναφερόμενος στη δημιουργία πάρκου της «Εποχής των Παγετώνων», αναρωτήθηκε: «Δηλαδή θα έχεις φάτνη και θα ζεσταίνεται το Θείο βρέφος με τα χνώτα του μαμούθ»; 

Και κατέληξε: «Τελικά, συνεχίζετε την αποτυχία σας. Απλώς, υπό το βάρος των συνεχών αποδοκιμασιών, είπατε να επανακάμψετε και οργανώνετε και συναυλίες -αυτό που τότε ονομάζατε κιτς. Πρώτα τα πετάξατε όλα, από καραβάκια ως φάτνες κι έρχεστε, τώρα, να μιμηθείτε τις διοικήσεις Παπαγεωργόπουλου. Αποτυγχάνετε σε κάθε τι που κάνετε».

Ο δήμαρχος "σήκωσε" το γάντι: "Προσπαθούμε να δώσουμε καινούριο τόνο και η φετινή γιορτή έχει στόχο τα παιδιά. Συνεργαζόμαστε με το Εμπορικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, γιατί αυτοί επωφελούνται από τον στολισμό και όχι ο δήμος. Μετά μας βρίζουν κι από πάνω. Είναι κανιβαλισμός και λαϊκισμός αισχίστου είδους", υποστήριξε ο κ.Μπουτάρης.

«Είχα μια ιδέα - αφού παραπονιούνται να ντύσουμε τον Αριστοτέλη, στην Πλατεία Αριστοτέλους, Άγιο Βασίλη» συμπλήρωσε αστειευόμενος. «Λυσσάξανε. Κάθε χρόνο το μόνο που μας απασχολεί είναι τα Χριστούγεννα και πόσο άσχημα τα κάνατε. Δεν έχετε κάτι καλύτερο να πείτε;» αναρωτήθηκε προς την αντιπολίτευση. 

Από την πλευρά της ελάσσονος αντιπολίτευσης, ο Γιώργος Αβαρλής, υπογράμμισε πως "τα Χριστούγεννα έχουν σταθερή ημερομηνία. Δυστυχώς για τη διοίκηση του δήμου μας, μάλλον αυτό δεν ισχύει ή δεν το θυμούνται. Την τελευταία στιγμή φέρνουν ένα πρόγραμμα εκδηλώσεων και ζητούν από εμάς αβίαστα να πούμε ναι. Φτάνει πια αυτή η κοροϊδία. Εμείς θα πούμε ένα μεγάλο όχι στην προχειρότητα".

Η Μόνικα Αϊβάζογλου από τις "Γειτονιές σε Δράση", πρότεινε να συγκροτηθεί μια επιτροπή που να ασχολείται με τον προγραμματισμό των γιορτών, ενώ ο Κωνσταντής Σεβρής από την παράταξη "Μένουμε Θεσσαλονίκη", πρότεινε "αντί να γίνεται μια επανάληψη και μια σούπα για τον εορταστικό στολισμό, η πόλη να εμφανίζει το λαογραφικό και παραδοσιακό της στίγμα".

Στις τοποθετήσεις των αντιδημάρχων η μπάλα... χάθηκε, με άλλους να ζητούν από τη μείζονα αντιπολίτευση να μην ακολουθεί πολιτική αλά καρτ σε σχέση με τις διοικήσεις Παπαγεωργόπουλου και άλλοτε να συμφωνεί με ό,τι γινόταν κι άλλοτε να διαφωνεί (ο κ. Πέγκας), άλλους να διαβάζουν Παπαδιαμάντη για να αποδείξουν ότι τα Χριστούγεννα είναι εμπορική γιορτή (ο κ. Φωτίου) κι άλλους να επισημαίνουν πως τίποτα δεν έχει αποφασιστεί, ακόμη, για το ύφος των εορτών!