Πραγματικά διερωτώμαι με κάποιους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ, που είναι ταλαντούχοι, καλοί ποδοσφαιριστές δηλαδή, πλουσιοπάροχα αμειβόμενοι, αλλά εντός του αγωνιστικού χώρου έχουν μια μανία να χαλούν την εικόνα τους από μόνοι τους.


Γράφει ο Γιάννης Χατζηιωαννίδης

Στο σύνολο τους αυτοί οι ποδοσφαιριστές χαλούν την εικόνα της ομάδα, η οποία πολύ απλά δεν θυμίζει ομάδα σε τίποτε. Αναφέρομαι στην εμφάνιση του ΠΑΟΚ στην Ριζούπολη, που ήταν αποκαρδιωτική. Δικαιολογίες δεν μπορεί να υπάρξουν πολύ δε περισσότερο από την στιγμή που ο αντίπαλος έπαιζε με δέκα παίκτες σχεδόν για 70′. Ούτε τα δύο δοκάρια είναι δικαιολογία, ούτε οι πολλές χαμένες ευκαιρίες. Αν θέλεις να λέγεσαι ομάδα που διεκδικείς πρωτάθλημα αυτά τα παιχνίδια τα τελειώνεις από το ημίωρο.
Λογική η αγανάκτηση του κόσμου, λογικές οι αντιδράσεις όλων στα social media. Όταν δε σου λείπει τίποτε, και όταν η προσφορά σου είναι δυσανάλογη με τις οικονομικές σου απολαβές, τότε θα την ακούσεις. Είναι λογική εξέλιξη της ίδιας της ζωής.
Αναλύσεις μπορεί να γίνουν και να γίνονται από όλους. Μπορεί να φταίει ο Στανόγεβιτς, μπορεί να φταίει ο Λουτσέσκου, αλλά σίγουρα φταίνε και οι ποδοσφαιριστές. Αυτοί παίζουν σε τελική ανάλυση. Μπορεί να φταίει η η ίδια η διοίκηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ που αλλάζει συνεχώς προπονητές και που παρά τα εκατομμύρια που έχει ξοδέψει ο Ιβάν Σαββίδης, δεν έχει τα αποτελέσματα που θέλει και ο ίδιος ο μεγαλομέτοχος και πολύ δε περισσότερο ο κόσμος της ομάδας. Ένα σκασμό λεφτά απο τον Ιβάν Σαββίδη για ποδοσφαιριστές που δεν το αξίζουν και κάποιους που δεν είναι αυτοί που όλοι μας θέλαμε να πιστεύουμε ότι είναι.
Ευθύνες υπάρχουν και στην διοίκηση, σαφώς. Μεταγραφικές προσθήκες που έπρεπε να έχουν γίνει πρώτες το καλοκαίρι, έγιναν τελευταίες ημέρες. Τι να πεις…
Επειδή η εμφάνιση κόντρα στον Απόλλωνα, ήταν μια συνέχεια της εμφάνισης στην Λιβαδειά και στην Σουηδία, δεν μπορείς να πεις κάτι το διαφορετικό. Ώρες – ώρες ακόμη και οι λέξεις στερεύουν για να προσπαθήσεις να αναλύσεις το τι φταίει και η ομάδα δεν .. πάει. Δεν είναι ότι δεν κερδίζει, είναι το οτι δεν παίζει μπάλα.

ΝΤΡΟΠΗ! εν ολίγοις. Άλλη μία απογοητευτική εμφάνιση και η ομάδα από το κακό στο χειρότερο παρά την αλλαγή προπονητή. Πολύ κακή εικόνα, τρανταχτά κενά στο κέντρο της άμυνας , χωρίς επιστροφές όταν χάνετε και εντελώς ασύνδετη εικόνα στο κομμάτι του «χτισίματος» του παιχνιδιού, από μια ομάδα που φτιάχτηκε για να δικεδικήσει πρωτάθλημα. Δεν ξέρω αν θέλει και αλλο χρόνο ο Λουτσέσκου και α θα μπορέσει να παίξει επιτέλους ο ΠΑΟΚ λίγη μπάλα. Αυτό που ξέρω ειναι πώς η υπομονή όλων εξαντλείται και η αλλαγή προπονητή δεν οφέλησε σε τίποτε.

Με την ποιότητα των ποδοσφαιριστών, με τα ονόματα, με τις μεταγραφές που έγιναν, ακόμη και έτσι, αυτό το πράγμα δεν είναι ομάδα. Δεν έχει η ίδια η ομάδα πίστη στον εαυτό της, δεν έχει αρχή μέση και τέλος, δεν έχει αγωνιστικό πλάνο, δεν έχει ποδοσφαιρική λογική, δεν υπάρχει αυτοπεποίθηση και εύλογα δεν προκαλεί και φόβο στον αντίπαλο.
Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω αν ο Λουτσέσκου μπορεί να εμπνεύσει την ομάδα. Δεν ξέρω αν μπορεί να κάνει ΠΑΟΚ αυτή την ομάδα που μόνο ομάδα δε θυμίζει… Ούτε ως άνθρωπος, ούτε ως προπονητής…

Ας μην ξαναγυρισουμε στο πίσω, στο γιατί διαλύθηκε μια ομάδα που πήρε κύπελλο και έπαιξε μπάλα, με τον Ιβιτς στον πάγκο. Υπήρχε μια έτοιμη ομάδα , που με λογική εξέλιξη θα ανέβαινε και άλλο επίπεδο, και διαλύθηκε.
Και για να πω τη αμαρτία μου, πολύ φοβάμαι ότι αυτόν τον εφιάλτη θα τον βλέπουμε μπροστά μας όλη τη χρονιά. Μια χρονιά που ο ΠΑΟΚ είχε όλες τις προδιαγραφές να γράψει Ιστορία… Αλλά…Μακάρι να βγω ψεύτης.. αλλά…Δεν κρύβομαι και λέω την αλήθεια, γράφω αυτό που πιστεύω.

Ας αναλογιστεί λοιπόν ο καθένας τις ευθύνες του στον οργανισμό ΠΑΟΚ και επιτέλους … ας παίξουν λίγη μπάλα οι φιρμάτοι άσσοι του ¨Δικεφάλου¨. Αν μάλιστα δεν πάρει κάποιος ουσιαστικά την κατάσταση στα χέρια του, το…πρωτάθλημα θα μείνει όνειρο και φέτος.

ΣΣ1

Στα δύο πρώτα ματς μακριά από την Τούμπα, ο ΠΑΟΚ μετράει δύο απώλειες. Έτσι δεν πας για πρωτάθλημα